Zelenski spune că sute de persoane sunt încă prinse sub dărâmăturile teatrului din Mariupol

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sute de persoane sunt încă prinse sub dărâmăturile teatrului din oraşul asediat Mariupol, la două zile după bombardarea clădirii, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit DPA şi AFP.

"Sute de locuitori din Mariupol sunt încă sub dărâmături. În ciuda bombardamentelor, în ciuda tuturor dificultăţilor, vom continua operaţiunile de salvare", a spus el într-un mesaj video.

Joi, 130 de persoane au fost salvate din clădire.

Conform unui prim bilanţ oferit vineri de consiliul municipal, o persoană a fost rănită şi nu există morţi în urma bombardamentului asupra teatrului.

"Conform informaţiilor preliminare, nu există morţi. Dar există informaţii despre o persoană foarte grav rănită", a precizat consiliul municipal pe reţeaua Telegram.

Mulţi doctori au fost omorâţi în eforturile de a salva şi trata persoanele din clădire, a spus deputatul Serhii Taruta.

Zelenski spune că sute de persoane sunt încă prinse sub dărâmăturile teatrului din Mariupol



Ucraina susţine că respectiva clădire, unde se refugiaseră sute de locuitori, a fost distrusă de bombardamente ţintite ale forţelor ruse. Rusia îi acuză pe naţionaliştii ucraineni.

Primăria din Mariupol a semnalat că situaţia este "critică" în oraş, pentru că bombardamentele ruse sunt "neîntrerupte", iar distrugerile sunt "colosale". Conform primelor estimări, aproximativ 80% din fondul locativ al oraşului a fost distrus.

În acelaşi timp, primarul oraşului Lvov din vestul Ucrainei, Andrii Sadovii, a făcut apel la comunitatea internaţională să ajute sutele de mii de refugiaţi de război din regiunea sa.

Cea mai urgentă nevoie este de bani pentru a le oferi oamenilor mâncare şi medicamente şi pentru a construi case container şi duşuri şi toalete mobile, a spus primarul vineri pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung.

"Până la urmă, nu putem să îi ţinem pe oameni într-o sală de sport sau într-o sală de teatru pentru totdeauna", a adăugat el.

Mai multe rachete ruseşti au lovit vineri oraşul Lvov. Oraşul, inclus în patrimoniul UNESCO, este situat la circa 80 de km de graniţa cu Polonia.

Potrivit primarului, oraşul Lvov şi regiunea înconjurătoare au în grijă fiecare aproximativ 200.000 de refugiaţi, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel