Zelenski despre discuțiile cerute de Rusia, în Belarus: „Putin are o condiție“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică o ofertă rusă de negocieri în Belarus, afirmând că Minskul a fost complice la invazia rusă. Președintele Ucraainean s-a declarat deschis pentru negocieri în alte locații, scrie Reuters. Una dintre ele ar fi orașul Gomel

Zelenski despre discuțiile cu Rusia la Gomel, în Belarus: „Putin are o condiție - Armata ucraineană trebuie să depună armele. Ucraina este pregătită să negocieze, dar nu este pregătită să asculte nicio precondiție. Acest lucru este valabil și pentru locul de desfășurare“.

Kremlinul a declarat duminică că delegația sa este pregătită să se întâlnească cu oficialii ucraineni în orașul bielorus Gomel.  Președintele Zelensji a spus că discuțiile ar putea avea loc în Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku. 

Zelenski despre discuțiile cerute de Rusia, în Belarus

 


Secretarul de presă al președintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a subliniat că reprezentanții Kievului nu vor merge la Gomel pentru discuții.

El a scris acest lucru pe pagina sa de Facebook.

"Un astfel de format a fost într-adevăr discutat. Dar, în ultimul moment, negociatorii ruși au înaintat cererea ca armata ucraineană să depună mai întâi armele. La aceasta au primit imediat o ofertă de a merge după 'nava de război rusă'. Prin urmare, declarațiile lor de astăzi și deciziile lor de a merge la Gomel în mod demonstrativ, indiferent de situație, reprezintă doar o presiune informațională și o încercare de a transfera responsabilitatea pentru perturbarea situației către Ucraina", a subliniat el.

Potrivit lui Nikiforov, Ucraina este pregătită să negocieze, dar nu este gata să asculte de nicio precondiție. Acest lucru este valabil și pentru locul de desfășurare.

 „Putin are o condiție, să depunem armele. Nu acceptăm nicio precondiție“

 

"Nu putem merge în Belarus, de pe teritoriul căruia sunt trimise avioane și rachete spre orașele noastre. De asemenea, pentru securitatea delegației noastre, va trebui să ne bazăm pe garanțiile țării gazdă. Având în vedere evenimentele anterioare, astfel de garanții valorează foarte puțin", a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Zelensky.

"Poziția Ucrainei rămâne neschimbată. Suntem gata să ne întâlnim în orice loc neutru: Baku, Istanbul, Varșovia, Viena... Continuați pe cont propriu. Continuăm să invităm Rusia să se așeze la masa negocierilor cât mai curând posibil și să cruțe viețile militarilor săi. Fiecare zi de întârziere va costa Rusia pierderi umane și economice ireparabile", a conchis el.

Anterior, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a făcut apel la cetățenii din Belarus și a declarat că țara noastră nu este pregătită să negocieze cu Rusia pe teritoriul lor.

După cum a raportat anterior UNIAN, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitriy Peskov, a declarat că partea ucraineană ar fi refuzat să negocieze cu Rusia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel