Zeci de șoferi protestează, azi, pentru construirea de autostrăzi în Moldova. Coloane de maşini se îndreaptă spre Cristești 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Zeci de soferi protesteaza azi pentru construirea de autostrazi in Moldova
Zeci de soferi protesteaza azi pentru construirea de autostrazi in Moldova

Activiştii care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova organizează, azi, un protest la Cristeşti. Coloane de maşini, care au plecat din mai multe oraşe, ar urma să ajungă la ora 12.00 la limita judeţului Iaşi cu Neamţ.

La marşul motorizat, activiştii vor veni cu autoturisme, camioane şi motociclete. Protestul este organizat de către asociaţiile "Împreună pentru A8" şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, iar printre participanţi se numără oameni de afaceri, fermieri, transportatori, dealeri auto şi diverse asociaţii profesionale. Principalele revendicări ţin de includerea spre finanţare a unor tronsoane din autostrăzile A7 şi A8 în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi de o mai bună gestionare a contractelor de proiectare aflate în derulare, scrie ziaruldeiasi.ro

"Lipsa unei finanţări predictibile, clare şi cu sursă precisă a acestor autostrăzi vitale poate fi văzută ca o nouă amăgire pe care acest Guvern o livrează moldovenilor. (...) Presiunea publică trebuie să continue până la finalizarea acestor lucrări, ce vor deveni noile magistrale ale dezvoltării zonei", se arată într-un comunicat comun al celor două ONG-uri.

În prezent, toate sectoarele autostrăzilor A7 şi A8 sunt în faza de proiectare, cele mai avansate documentaţii fiind în cazul primului drum rapid menţionat. Pentru A7, Ministerul Transporturilor are în plan lansarea de licitaţii de execuţie în acest an. În cazul A8, pe un tronson (Iaşi – Tg. Neamţ) contractul de proiectare a fost semnat, iar pe sectorul montan (Tg. Neamţ – Tg. Mureş) sunt întârzieri majore în finalizarea contractului semnat acum doi ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel