Româncă plecată la muncă în Italia, trimisă la închisoare și amendată cu 10.000 de lei, după ce a refuzat să le dea bani copiilor

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
O româncă, traficantă de droguri a fost arestată după ce ar fi amenințat un client: „Restituie banii de droguri sau ești mort”
O româncă, traficantă de droguri a fost arestată după ce ar fi amenințat un client: „Restituie banii de droguri sau ești mort”

Diana Maria C., o româncă din județul Iași a fost condamnată la închisoare de judecători, după ce a fost acuzată de abandon de familie. Ieșeanca a fost amendată cu 10.000 de lei, dar, pentru că nu a achitat banii și nu s-a prezentat la proces, fiind plecată la muncă în Italia, magistrații au dispus înlocuirea amenzii cu 200 de zile de închisoare.

O româncă din județul Iași a fst trimisă la închisoare pentru mai bine de 6 luni, după ce aceasta ar fi refuzat să le dea bani propriilor copii. Ieșeanca trebuia să achite și o amendă penală de peste 10.000 de lei, astfel că magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus înlocuirea amenzii cu pușcăria, în cazul Danei Maria C.

„Instanța admite sesizarea judecătorului delegat la Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Hârlău. Dispune înlocuirea amenzii de 10.000 de lei, aplicată condamnatei Dana Mihaela C., prin sentința penală din 24 iunie 2020, cu pedeapsa de 200 de zile de închisoare”, au precizat judecătorii ieșeni. Sentința nu e definitivă și poate fi contestată.

Prin sesizarea înregistrată pe rolul Judecătoriei Hârlău, magistratul delegat cu executarea a solicitat înlocuirea pedepsei amenzii de 10.000 de lei, aplicată Danei Mihaela Ciobanu, cu pedeapsa închisorii.

„Prin sentința penală din 24 iunie 2020, pronunțată de Judecătoria Hârlău, inculpata a fost condamnată la pedeapsa de 200 de zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, stabilind cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 50 de lei. Inculpata a fost obligată și la plata sumei de 3.000 de lei, drept cheltuieli judiciare către stat. Întrucât condamnata nu a executat, cu rea-credință, amenda, se impune înlocuirea pedepsei sancțiunii de 10.000 lei, aplicată condamnatei, cu pedeapsa închisorii”, au menționat magistrații ieșeni, citează BZI.ro.

Dată în judecată pentru că nu ar fi dat bani copiilor

 

Magistrații ieșeni au mai afirmat că, potrivit legislației, Dana Mihaela Ciobanu (44 de ani) avea obligația de a depune recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

„De asemenea, persoana condamnată este obligată să achite integral amenda în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare și să comunice judecătorului delegat cu executarea dovada plății, în termen de 15 zile de la efectuarea acesteia.

După cum rezultă, însă, din sesizarea judecătorului delegat cu executarea, sesizare care se coroborează cu înscrisurile depuse la dosar, condamnata nu a executat, cu rea-credință, pedeapsa amenzii, în termenul menționat, deși nu s-a stabilit că situația patrimonială nu i-ar fi permis acest lucru.

Persoana condamnată nici nu a solicitat, de altfel, eșalonarea plății amenzii. Mai mult, situația materială a condamnatei și obligațiile legale ale acesteia față de persoanele aflate în întreținerea sa sunt aceleași cu cele de la momentul pronunțării hotărârii de condamnare și, prin urmare, au fost avute în vedere de instanță la individualizarea sancțiunii”, au adăugat magistrații.

Româncă plecată la muncă în Italia, trimisă la închisoare și amendată cu 10.000 de lei

 

Potrivit acestora, femeia din satul D., deși a fost citată în mod legal, inclusiv cu mandat de aducere, nu a mers în fața instanței, tatăl acesteia spunându-le agenților că este plecată la muncă în Italia, de mai mulți ani, neținând legătura cu ea.

Pe 20 iulie 2018, Dana Mihaela Ciobanu a fost trimisă în judecată, sub acuzația de abandon de familie: „S-a reținut că inculpata nu a plătit pensia de întreținere pentru minorii A.C., D.C. și M.C., pensie în cuantum de 189 de lei / lunar, începând cu luna iunie 2011, aceasta fiind stabilită prin sentința civilă din 10 noiembrie 2010 a Judecătoriei Hârlău. Potrivit actului de sesizare, ultima plată a pensiei de întreținere a fost efectuată de inculpată în luna mai 2011. Începând cu luna iunie 2011, aceasta nu a mai plătit deloc pensia de întreținere stabilită prin sentința civilă.

Astfel, potrivit declarației numitului M.C., acesta a fost căsătorit cu inculpata aproximativ 13 ani și, împreună cu aceasta, are 4 copii minori. În luna noiembrie 2010, din cauza unor neînțelegeri, soții au divorțat, iar inculpatei i-a fost încredințată spre creștere și educare o minoră, fiind totodată obligată la plata pensiei de întreținere în cuantum de 189 de lei pentru ceilalți minori, cei 3 copii fiind încredințați numitului M.C.”, au afirmat magistrații ieșeni.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel