Zeci de femei din estul Europei, torturate și forțate să se prostitueze în Italia: "Sunt doar un gunoi"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Operațiunea, denumită "Bokluk", adică "gunoi" în limba bulgară - așa cum se refereau suspecții la femeile pe care le înrobiseră - a scos la iveală un scenariu de coșmar, cu femei vândute și cumpărate pentru 6.000 de euro, private de orice libertate și de documente și obligate să trăiască în condiții dramatice, în locuințe dărăpănate, cu mâncare puțină și forțate să se prostitueze.

Pentru ei, aceste femei nu erau ființe umane, ci doar "gunoaie" care trebuiau tratate ca orice alt obiect și apoi aruncate ca și cum ar fi fost deșeuri: așa le defineau membrii unui grup infracțional, care opera în Catania, pe femeile care ajungeau în rețeaua lor, suferind torturi continue pentru a fi trimise la prostituție.

Scenariul îngrozitor de violență și tortură continuă împotriva a zeci de femei din Europa de est a fost descoperit de către anchetatorii poliției de stat din Catania, care în această dimineață au lansat un raid și i-au arestat pe cei responsabili de trafic de ființe umane.

Zeci de femei torturate și forțate să se prostitueze în Italia

 

Nouă persoane au fost acuzate de sclavie și constituirea unui grup infracțional în vederea exploatării prostituției, agravată de transnaționalitate.

Te-ar putea interesa și: Prostituate românce din Spania, arse cu fierul de călcat și tatuate cu cod de bare: „Să nu uite că sunt doar o marfă“. Călăul lor vrea în libertate

Operațiunea poliției de stat a fost denumită "Bokluk", cuvântul bulgăresc pentru "gunoi", așa cum se refereau suspecții la femeile pe care le înrobiseră pentru a fi exploatate în lumea prostituției.

Ancheta, condusă de Secția de combatere a criminalității străine și a prostituției din cadrul Brigăzii mobile din Catania și coordonată de grupul de magistrați ai DDA din Catania, a început în iunie anul trecut, în urma unei plângeri depuse de două tinere bulgare împotriva unui alt cetățean străin care le-ar fi cerut plata unei chirii pentru a ocupa strada din apropierea gării, unde cele două femei se prostituau.

"Sunt doar un gunoi"

 

Ancheta a scos la iveală un scenariu de coșmar în care femeile erau vândute și cumpărate pentru 6.000 de euro, lipsite de orice libertate și documente și obligate să trăiască în condiții dramatice, în case dărăpănate și cu mâncare puțină.

Victimele traficului de persoane erau apoi obligate să lucreze ca prostituate până la zece ore pe zi, în orice condiții meteorologice, iar dacă refuzau erau bătute și torturate.

În fruntea grupului infracțional, care câștiga de pe urma femeilor aproximativ 1.400 de euro pe săptămână, se afla un cuplu care folosea apoi alți bulgari și italieni pentru a controla victimele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel