Violeta Alexandru: „Sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani”. Explicaţia ministrului Muncii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ministrul_muncii_violeta_alexandru
ministrul_muncii_violeta_alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunţat că, la prima estimare, sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizații calculate greşit pe o lege separată de legea pensiilor.

Violeta Alexandru a evidenţiat faptul că sistemul public din România este plin de greşeli pentru că nu se acceptă digitalizarea. Ea a menţionat apoi că nu va lăsa lucrurile din mână până nu se vor rezolva.

„Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizația după soțul decedat, pentru fiecare lună din stagiul militar efectuat de acesta în cadrul detașamentelor de muncă din cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, nu este singular. Din păcate, nu este”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în postarea de pe Facebook. 

Ea a mai precizat că după centralizarea datelor, la o primă estimare rezultă că sunt peste 1000 de persoane cărora statul le datorează bani „Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizații pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenționat dar tot greșeală se numește. O greșeală care trebuie asumată”, mai spune Violeta Alexandru. „Nu s-au introdus datele inițiale în aplicația electronică, s-a lucrat pe hârtie și, când a venit actualizarea în 2016, nu s-a făcut automat pentru că nu erau informațiile inițiale introduse. Nu și-a mai amintit nimeni de dosarul din raft. România din sistemul public e plină de greșeli pentru că nu acceptă digitalizarea. Tot la hârtie și dosar are tendința să revină”, a mai spus ministrul Muncii pe Facebook.

„Sunt, pur și simplu, revoltată. Îmi poate spune oricine că sunt prea exigentă, insensibilă la nevoile sistemului. Nu sunt dar nici nu accept să acoperim problemele, le scot la lumină și nu mă las până nu le rezolvăm. Am intrat în politică chiar pentru acest lucru – să nu mai acoperim problemele”, a mai spus Violeta Alexandru pe Facebook. 

 

„Sistemul public s-a mințit singur” 

 

„Sistemul public s-a mințit singur. Are probleme. Până nu le recunoaște și până nu muncim să le rezolvăm, nu se va face performanță în sistem. Cât pot, voi munci alături de cei care vor să îi rezolvăm problemele. De cei care nu se ascund, de cei care nu se ocupă să facă strategii ca să mă denigreze ci lucrează să rezolvăm aceste probleme”, a mai spus ministrul Muncii Violeta Alexandru pe Facebook

Aceasta a mai precizat că nu este omul promisiunilor fără nicio bază, al hârtiilor şi că îi pasă să fie corectă cu oamenii şi cu drepturile lor. „Un om dacă este nedreptățit de cineva din sistemul public, pentru mine este de ajuns ca să mă apuc de treabă și să corectez greșelile. Poate miniștrilor care au fost înaintea mea rezolvarea acestor probleme li se părea că ar fi sub demnitatea lor. Eu – asta sunt”, a mai spus Violeta Alexandru în postarea de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel