Violeta Alexandru, discuţii cu ministrul francez al Muncii despre sezonieri: "Fără populisme! Respect oamenii care muncesc"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Violeta Alexandru a anunţat că a avut un dialog cu ministrul Muncii din Franţa, în legătură cu românii care muncesc acolo, contractele încheiate şi condiţiile de care dispun pe perioada pandemiei. Violeta Alexandru a mai precizat că a stabilit un dialog şi cu ministrul Muncii din Austria, pe tema îngrijitorilor români care pleacă să îngrijească pensionarii austrieci.

"Lucrătorii români sezonieri - o temă pentru care lucrez intens, inclusiv așez subiectul pe agenda statelor membre UE. O problemă ignorată de PSD, partidul care pretinde (de vorbit - vorbește mult...) că are grijă de oameni. Spectacol cum face PSD se poate face ușor, mai greu este să muncești pentru rezultate.

Am rămas cu gândul la discuția foarte bună cu Ministrul Muncii din Franța, doamna Muriel Penicaud. Am vorbit despre românii care merg să muncească în Franța, despre protecția lor pe perioada pandemiei, despre preocupările mele pentru asigurarea protecției sociale corespunzătoare prin contractele încheiate. Am informat-o pe dna. Ministru despre campania de informare din România cu privire la munca cu forme legale indiferent de țara în care românii aleg să lucreze și am stabilit să ne coordonăm pe acest aspect.

Am solicitat această discuție având convingerea că românii care muncesc trebuie să aibă în mine un partener care deschide toate ușile/căile de dialog pentru ei. Implicarea mea înseamnă, până la urmă, așezarea drepturilor lucrătorilor români sezonieri (desigur, nu vor fi în discuție doar ale românilor!) pe o poziție prioritară la nivelul agendei europene. Cere diplomație și perseverență acest obiectiv dar am răbdare. Și chiar încăpățânare.

Mulțumesc, Luca Niculescu, Ambasadorul nostru în Franța. La mine totul este rezultat de echipă.

Astăzi am solicitat și am avut o foarte bună discuție și cu Ministrul Muncii din Austria, doamna Christine Aschbacher. Linia discuțiilor a fost aceeași dar aici am insistat pe munca îngrijitoarelor din România care prestează servicii în Austria.

O parte din rezultatele obținute se bazează pe modul activ în care vreau ca România să ridice teme de discuție la cel mai înalt nivel european.

Despre lucrătorii români sezonieri, fără populisme, cu accent pe rezultate. Voi urmări atingerea lor, pas cu pas.

Un lucru să știți despre mine: respect oamenii care muncesc, indiferent de locul în care aleg să muncească", a scris Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel