Viena. Unul dintre atacuri a avut loc chiar lângă restaurantul unui ROMÂN: "Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Afacerile românilor din Viena ar putea fi afectate din cauza atacului terorist. Unul dintre incidente a avut loc chiar lângă restaurantul unui român, iar acesta se teme că numărul clienților se va reduce și mai mult din cauza panicii.

Unul dintre atacurile teroriste din Viena a fost în apropierea restaurantului unui român. Se pare că atacatorii şi-au ales strategic momentul de acţiune. Poliţia austriacă era preocupată să se asigure că toate restaurantele se vor închide la ora stabilită, conform lockdown-ului.

 

"Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla"

 

Erau clienţi în restaurante, așa cum povestește antreprenorul român George Andrei Frumosu. El locuieşte în Viena de 18 ani și în urmă cu doi ani a deschis un restaurant românesc la trei kilometri de centrul oraşului. În momentul atacului era cu echipa de curieri pe teren, livrând mâncare.

„Am vorbit cu personalul să închidă uşile. Auzisem cea de-a doua tentativă care era în apropierea restaurantului. Ideea era că chiar erau pe străzi. Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla. Următoarele atentate bănuiesc că vor fi în staţiile de metrou. Oamenilor le este frică să mai meargă la muncă. Neoficial, oficial, nu ştiu, am înţeles că au luat şi ostatici în centru. E de neînţeles cum de nu au putut opri acest atac terorist. Cu ani în urmă, când erau foarte multe atacuri - în Franţa, Belgia şi în toate ţările europene erau atacuri teroriste - Austria le lua din faţă”, povesteşte George Andrei Frumosu.

La fel ca HoReCa din România, gastronomia din Austria se confruntă cu probleme. George a pierdut 80% din cifra de afaceri în primele luni de restricţii. În acest moment, afacerea lui poate supravieţui prin serviciu de livrare şi aşteaptă ajutor de la statul austriac.

„Restricţiile, lockdown-ul şi atentatul de dinaintea lockdown-ului afectează foarte mult. Instaurează frică. Oamenii oricum sunt panicaţi cu acest Covid-19. Nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu la ce să se aştepte”, mai spune George Andrei Frumosu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel