Victor Ponta, despre Liviu Dragnea: „Nu l-am doborât nici eu, nici Iohannis. EA l-a DOBORÂT, fata lui"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Victor Ponta (Pro România) a povestit câte ceva din culisele relației lui cu Liviu Dragnea. El spune că PSD nu a înțeles încă lecția politică după numeroasele proteste anti-PSD.

Invitat în cadrul emisiunii realizate de Dragoș Pătraru la Prima Tv, Victor Ponta (Pro România), a făcut mai multe comentarii cu privire la relația lui cu Liviu Dragnea de-a lungul timpului. El spune că are regretul că Dragnea „i-a furat calul“, luându-i treptat partidul pe care fostul premier ar fi vrut să îl reformeze.

Victor Ponta spune că după momentul „Colectiv“ a înțeles că este timpul pentru un nou suflu în PSD, astfel că a încercat să aducă tineri în partid.

„Nu am avut atâta minte, curaj, experință să duc până la capăt ce începusem. Ei (n.r. tinerii din partid) veneau la ședința de Guvern și pe partea cealaltă veneau Dragnea, Oprișan: 'lasă-i bă băiatule, că ăștia nu îți aduc voturi'. Dragnea, de 10 ori mai șmeker decât mine. (...) Eram liniștit, Dragnea are grijă de baroni, nu mai stăteam eu să mă întâlnesc cu ei, eu nu mă pricepeam la vânătoare, la astea. Lasă că se ocup Dragnea. Între timp, omul mi-a furat calul. Am regretul că nu am schimbat partidul până la capăt. Am început să o las moale. Aici am greșit-o grav“, a declarat Victor Ponta, actualmente liderul Pro România, în cadrul interviului oferit în emisiunea Starea Nației.

 

Ponta - „O să piardă și Oprișan, și Buzatu, și ăla și ăla“

 

 

Întrebat de moderator dacă acest mod de a face politică este pe cale de dispariție, Victor Ponta a răspuns că este sigur că da: „Teleormanizarea fost ultima fază a cangrenei“. „S-a văzut la eurparlamentare și o să vedeți la locale. O să fie alianțe anti-baroni și lumea o să voteze cu oricine numai să scape de baronul X. O să piardă și Oprișan, și Buzatu, și ăla și ăla. Aici problema e și ce pui în loc. Așteptările sunt foarte mari. Unii vor confirma, alții nu“, a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier și ex-lider al PSD spune că social-democrații nu și-au învățat lecția după toate protestele anti-PSD și nici după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat chiar după alegerile europarlamentare.

„E o schimbare (n.r. în modul de a face politică) și eu la asta mă uit la PSD. «Băi, voi chiar nu ați înțeles?» Trei sferturi dintre ei vin și îmi spun ce vorbesc acolo (n.r. în PSD). După o lună de sperietură, au revenit la concluzia că «avea lumea ceva cu Dragnea, dar noi suntem foarte buni. Suntem aici, o băgăm iarăși pe aia cu pensiile și salariile». Băi, voi sunteți nebuni? Ați băgat-o de o mie de ori pe aia cu pensiile și salariile și tot nu v-a votat lumea. «Bă, doar cu Dragnea aveau ceva». Nu aveau cu Dragnea, aveau cu voi, nu înțelegeți că nu mai merge așa, că plăcuța aia  nu era cu Dragnea, era cu PSD?» Nu, n-au înțeles“, a povestit Victor Ponta.

 

Cum arătau discuțiile dintre Ponta și Dragnea? „Total diferit de cele cu Viorica Dăncilă. Dragnea era orice, dar prost nu“

 

 

Actualul lider al Pro România a spus că el a înțeles mesajul românilor încă de la protestele pentru Ordonanța 13. „Primul pas a fost în 2017, după Ordonanța 13, când mi-a fost foarte clar. De-aia am și plecat de acolo. M-am certat cu Dragnea: ' Băi, ești nebun, stai puțin. Am și eu dosare, ai și tu dosare, dar nu a fost vorba că...“, a afirmat Ponta.

Întrebat de moderator „Cum arătau discuțiile între voi?“, Victor Ponta a răspuns scurt: „Total diferit de cele cu Viorica Dăncilă. Dragnea era orice, dar prost nu“.

Despre fostul său coleg de partid, Victor Ponta spune că își dorea să aibă mereu mai mult, fapt care l-a adus în starea actuală. „El avea o frustrare, își dorea ce n-a avut: Recunoaștere. Până și treaba asta cu Brazilia. Mi-a zis o dată: 'Fii atent, vii cu mine în Brazilia'... 'Auzi, da' de ce îmi trebuie mie o casă în Brazilia?'. Avea chestia asta - să fie ale lui. La fel ca și  cu insula Belina. L-am întrebat: 'la ce îți trebuie să ai insula ta?'. 'Aici vorbim, nu ne vede nimeni, nu ne înregistrează...'. De acolo i s-a tras. Avea teama asta de pușcărie“, a afirmat Victor Ponta în cadrul interviului.

 

Victor Ponta spune că sfârșitul (politic) lui Liviu Dragnea a fost unul neașteptat. „Dar uite cum e Viața, fabuloasă. Nu l-am doborât nici eu, nici Iohannis, nici presa. L-a doborât Viorica, fata lui neconflictuală de la Videle, pe care el a 'făcut-o'. Așa că morala nu e de la cine ți-o pregăteșete, e de la cine se nimerește. Așa că e normal să te gândești nu cât stai într-o funcție, ci ce lași după ce ai ocupat funcția aia“, a mai declarat Ponta în cadrul rubricii „Cafeneaua nației“ a emisiunii. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel