Vicepreședinte PPE, despre atacurile PSD la Kovesi: „Egoism jalnic”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dara Murphy, vicepreședinte și directorul de campanie al Partidului Popular European, a vorbit într-un interviu acordat Ziare.com despre cum fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi are susținere din toate familiile politice, mai puțin din partea României.

Întrebat despre faptul că Laura Codruța Kovesi mai are șanse pentru postul de procuror-șef european, Dara Murphy a spus că fosta șefă DNA are un respect imens pe plan european și poate ajunge într-o poziție extrem de importantă.

Citește și Cazul Kovesi. Inspecția Judiciară face VERIFICĂRI: „Vor să pună presiune pe judecători"

„Vă spun sincer că am urmărit astăzi fascinat cum un europarlamentar român socialist era foarte critic față de faptul că nu sunt suficienți est-europeni în poziții cheie din instituțiile europene. Asta în timp ce propriul său partid face tot ce poate pentru a o bloca pe doamna Kovesi să ajungă într-o poziție extrem de importantă la nivel european.

Altcineva, de la grupul ALDE, arată cum numărul femeilor în poziții înalte europene este prea scăzut. Or, aici vorbim despre o doamna, o româncă, care se bucură de un respect imens pe plan european, și iată că i se pun piedici din partea statului din care provine.

Este vorba de un egoism jalnic și nu aduce decât daune reputației României, ca țară. Multă lume are încredere în ea, este un candidat remarcabil, care poate face o treabă foarte bună acolo, iar susținerea ei vine din toate familiile politice, incluzând aici și foarte mulți socialiști.

Citește și Bulgarii, SCRISOARE pentru Tajani: „Kovesi, o profesionistă excelentă. Facem APEL!"

Eu sper că va reuși, iar PPE o susține fără rezerve”, a precizat Murphy pentru sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel