Bulgarii, SCRISOARE pentru Tajani: „Kovesi, o profesionistă excelentă. Facem APEL!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Grupul de bulgari care a înființat o pagină de Facebook pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European i-a transmis președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, o scrisoare prin care își exprimă îngrijorarea față de lentoarea procedurii de alegere a procurorului șef european și față de lipsa de rezultate de până acum, informează HotNews.ro.

„Este clar că anumite guverne din Europa de Est, inclusiv cel bulgar, nu vor să sprijine candidatura Laurei Kovesi, temându-se de reputația sa de luptător cu principii, onest și ireconciliabil cu corupția la nivel înalt, motiv pentru care guvernul României face tot ce poate pentru a discredita autoritatea Laurei Kovesi în mod public", arată scrisoarea grupului bulgar „Eu Susțin Laura Kovesi, pentru Șefia Parchetului European”, care numără în acest moment 2855 de membri.

Citește și Negocierile pentru procurorul șef european, funcție vizată de Kovesi, se AMÂNĂ

De asemenea, bulgarii subliniază, în scrisoarea transmisă lui Tajani, că ei „cred cu sinceritate că primul procuror al UE ar trebui să fie o persoană al cărei nume a devenit un simbol al justiției curajoase, puternice și pure”, care rar poate fi găsit în zona aceasta de Europă.

„Vă rugăm nu lăsați decizia următorului Parlament European! Laura Codruța Kovesi a dovedit că este o profesionistă excelentă și merită încrederea europenilor care o votează. Facem apel la dumneavoastră nu numai în calitate de președinte al Parlamentului European, dar înainte de toate ca persoană care caută alegeri corecte pentru funcția de procuror șef european și își exprimă poziția clară împotriva reținerii ei în țară.

Apelul nostru este să puneți candidatura Laurei Kovesi în ultimele zile ale sesiunii actualului Parlament European, astfel încât diferența dintre dorința cetățenilor europeni pentru schimbare reală și discrepanța esențială cu interesele guvernelor poate fi văzute direct prin vot, deși ei sunt obligați să îndeplinească voința poporului, nu să o saboteze.

Citește și Cazul Kovesi. Inspecția Judiciară face VERIFICĂRI: „Vor să pună presiune pe judecători"

Sperăm să acordați atenție îngrijorărilor noastre și să acceptați apelul nostru și să acționați. Cetățenii Europei vă mulțumesc!”, scrie grupul de susținători.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel