Viața bate filmul! Doi români din Canada au aflat după 50 de ani că sunt frați gemeni: Stăteau la o distanță mică unul de celălalt, iar fiii lor se numesc Victor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Viața bate filmul! Doi români din Canada au aflat după 50 de ani că sunt frați gemeni: Stăteau la o distanță mică unul de celălalt, iar fiii lor se numesc Victor. FOTO: captură cbc.ca
Viața bate filmul! Doi români din Canada au aflat după 50 de ani că sunt frați gemeni: Stăteau la o distanță mică unul de celălalt, iar fiii lor se numesc Victor. FOTO: captură cbc.ca

Doi români s-au reunit la Toronto, Canada, după ce au aflat că sunt frați gemeni. Dacina Crasnanic și Traian Alexandru și-au făcut teste ADN și au încărcat rezultatele pe un site certificat. 

Frații gemeni, în vârstă de 50 de ani, locuiesc absolut întâmplător la mai puțin de 30 de minute cu mașina unul de celălalt, în ciuda faptului că ambii provin din Europa de Est. Alexandru, care locuiește în Toronto, a spus că faptul că amândoi se află în aceeași țară a adăugat surpriză dezvăluirii neașteptate că avea o soră.

„Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici”, a spus Alexandru pentru CBC, într-un interviu difuzat de Ziua Familiei.

Alexandru i-a transmis lui Crasnanic, care locuiește în Markham, la nord de Toronto, pe rețelele de socializare în Ajunul Crăciunului din 2021, la scurt timp după ce a obținut rezultatele. S-au întâlnit pentru prima dată câteva zile mai târziu și de atunci au încercat să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt

„La început, părea foarte ireal”, a spus Daciana. „Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”. Cu cât vorbeau mai mult despre trecutul lor, poveștile lor de viață sunau la fel.

Un român adoptat în Italia când avea 3 ani își caută familia naturală: "Nu este mai puternic cum e iubirea între frați"

 

Daciana și Alexandru au amândoi fii adulți pe nume Victor


Daciana a povestit că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată în copilărie în tufișurile din afara clădirii. Dar ea a aflat că a fost adoptată abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță în certificatul de naștere. S-a mutat în Canada împreună cu soțul ei în anii 1990 pentru a-și crește copiii.

Alexandru era adult când mama lui i-a spus pentru prima dată că a fost adoptat după ce cineva l-a abandonat în copilărie. „Cineva din armată era în drum spre muncă și a văzut ceva”, a spus Alexandru. „Eram... aproape de toboganul de gunoi, în aer liber”. Militarul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul poliției, iar mama lui, al cărei frate era căpitan la poliția locală, l-a luat, a spus el.

2. -imagine fara descriere- (viata-bate-filmul-doi-romani-din-canada-au-aflat-dupa-50-de-ani-ca-sunt-frati-gemeni-stateau-la-o-distanta-mica-unul-de-celalalt--iar-fiii-lor-se-numesc-victor-2.jpg)

Fosta soție și fiul lui Alexandru s-au mutat la Toronto pentru a fi mai aproape de membrii familiei, iar Alexandru a petrecut câțiva ani mutându-se între Canada și România înainte de a se stabili la Toronto în jurul anului 2008, a povestit el.

Asemănările nu se opresc aici. Daciana și Alexandru au amândoi fii adulți pe nume Victor. Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, la fel ca Victor Alexandru. Cei doi fii s-au apropiat în ultimul an de când părinții lor s-au conectat.

„Imediat, Victor și cu mine am avut o conexiune”, a spus Victor Crasnanic, în vârstă de 19 ani. Victor Alexandru, care are 30 de ani, a spus că cei doi împărtășesc o dragoste pentru aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și Războiul Stelelor. „Încă descoperim lucruri pe care le avem în comun”, a spus el.

3. -imagine fara descriere- (viata-bate-filmul-doi-romani-din-canada-au-aflat-dupa-50-de-ani-ca-sunt-frati-gemeni-stateau-la-o-distanta-mica-unul-de-celalalt--iar-fiii-lor-se-numesc-victor-3.jpg)

 

„Găsirea surorii înseamnă totul”

 

Traian Alexandru a spus că mutarea în Canada după ce a împlinit 40 de ani a fost o provocare pentru că nu avea mulți prieteni, dar găsirea unei noi familii înseamnă totul pentru el. „Găsirea surorii înseamnă totul”, a spus el.

Daciana a spus că, deși și-ar fi dorit ca ea și fratele ei să se fi putut cunoaște de când erau copii, niciodată nu este prea târziu. „Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem 50 de ani pentru a compensa timpul pierdut”.

Tânăr născut în România, apel din Texas: „Vreau să o găsesc pe cea care mi-a dat viață“

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel