Vânător român, anchetat în Franța, după ce ar fi împușcat un hăitaș: „Nu știm dacă a fost un accident sau nu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
vanatoare_vanator
vanatoare_vanator

Vânător român, cercetat după un accident petrecut într-un domeniu privat la Boissy-Fresno, departamentul Oise, Franța. Un hăitaș a fost împușcat și a ajuns la spital, unde a fost operat de urgență.

Duminică, 4 decembrie, în jurul orei 15.00, un bărbat a fost grav rănit după ce a fost împușcat în stomac cu o pușcă de vânătoare. Accidentul s-ar fi produs în Bois du Roi, pe teritoriul localității Boissy-Fresnoy, un sat situat la câțiva kilometri de Crépy-en-Valois.

 "Un prieten mi-a spus că a văzut o mulțime de polițiști și pompieri acolo în mijlocul după-amiezii", spune Pascal Etain, primarul din Ormoy-Villers, unul dintre satele învecinate. Accidentul a avut loc într-o pădure privată. "Potrivit primelor elemente strânse, a fost vorba de un accident de vânătoare", confirmă procurorul general din Senlis, Loïc Abrial. Acesta din urmă a mai precizat că a sesizat brigada de cercetare pentru a se face lumină în cazul accidentului.

Vânător român, anchetat în Franța, după ce ar fi împușcat un hăitaș: „Nu știm dacă a fost un accident sau nu“

 

După accidentul de vânătoare care a avut loc duminică, Federația departamentală a vânătorilor din regiunea Oise este foarte atentă la această situație. „Nu știm dacă a fost un accident sau un ricoșeu", a declarat Guy Harlé-d'Ophove, șeful vânătorilor din cadrul departamentului.

"Dacă este un accident... Se întâmplă și nu prea avem ce face. Dar dacă a existat o încălcare, vom fi intransigenți“, a completat el.  Și insistă: "politica noastră de siguranță a fost întotdeauna clară". Pentru Guy Harlé-d'Ophove, ipoteza ricoșeului este cea mai probabilă. "Dacă victima ar fi fost lovită direct, ar fi murit", spune el.

Persoana lovită de atacator era un hăitaș. A fost operat la spitalul din Compiègne. Viața lui nu mai este în pericol. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili circumstanțele incidentului. Inculpatul este un vânător de naționalitate română, posesor al unui permis de vânătoare emis în România. Din acest punct de vedere, vânătorul era în regulă. "A fost validat de autorități", a confirmat Guy Harlé-d'Ophove pentru oisehebdo.fr.

Vezi și:

Captură uriașă de droguri, în Franța: Șofer român, reținut

 

Vameșii de la Loon-Plage, Franța, au găsit 160 de kilograme de canabis, dar și cocaină, heroină și ketamină în încărcătura unui șofer român de camion. Valoarea lor este estimată la peste 5 milioane de euro.

Confiscare uriașă de droguri luni în Loon-Plage. Un șofer de camion român în vârstă de 32 de ani a fost arestat de vameși în timp ce se pregătea să se îndrepte spre Marea Britanie.

La bordul camionului său, ofițerii vamali au descoperit 160 de kilograme de canabis, 34 de kilograme de cocaină, câteva kilograme de heroină și o cantitate mare de ketamină.

El a fost arestat preventiv și urmează să fie judecat în scurt timp la Dunkerque. Valoarea bunurilor este estimată la peste 5 milioane de euro.

Nu este singurul român care este reținut pentru trafic de droguri la Loon-Plage.

Un alt cetățean român a fost arestat preventiv la începutul lunii octombrie după ce ofițerii vamali francezi au descoperit în camionul său aproape o tonă de tutun de contrabandă, în urma unui control ala Loon-Plage. Valoarea estimată a bunurilor de către vamă este de 428.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel