Vafe japoneze sau bubble waffle foarte pufoase, un desert demențial. Încearcă-le chiar azi!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vafe japoneze sau bubble waffle foarte pufoase, un desert demențial. Încearcă chiar azi! FOTO: captură YouTube @Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Vafe japoneze sau bubble waffle foarte pufoase, un desert demențial. Încearcă chiar azi! FOTO: captură YouTube @Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Bubble waffle sau vafe japoneze, indiferent de numele pe care vrem să-l folosim pentru a ne referi la acest dulce, nu este un secret pentru nimeni că este o încântare. De câte ori ați văzut fotografii cu aceste vafe japoneze pe rețelele de socializare? Umplute cu înghețată, smântână, fructe, ciocolată și combinații nesfârșite, vafele cu bule au devenit una dintre cele mai mari tendințe gastronomice și cine poate rezista?

Nu putem rata ocazia de a împărtăși cum să faceți vafe japoneze. Această bubble waffle este tipică Hong Kong-ului, motiv pentru care mulți o cunosc și sub numele de „Hong Kong waffles”, de unde este posibil să le cumperi pe stradă umplute și acoperite cu infinite opțiuni dulci. Dacă vrei să le încerci și tu și să le faci acasă, citește mai departe. La StiriDiaspora.ro îți arătăm rețeta de vafe cu bule pentru a face aluatul original și îți împărtășim trei umpluturi diferite, simple și delicioase.

Gogoși cu portocale, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

 

Vafe japoneze sau bubble waffle - Ingrediente

 

Pentru aluat:

- 1 cană de făină de grâu (140 grame)

- ½ cană de zahăr pudră (pudră)

- ½ cană de lapte (120 mililitri)

- 2 ouă

- 1 lingură de ulei

- 1 lingură de amidon de porumb

- 1 lingură de praf de copt

- 1 lingură de esență de vanilie

Pentru umpluturi:

- 200 mililitri de smântână (1 cană)

- fructe după gust

- 100 de grame de ciocolată topită

- 1 pachet de Oreo

- 1 pachet de Kinder.

Plăcintă cu mere și griș, extrem de pufoasă și fină. Se topește în gură

 

Vafe japoneze sau bubble waffle - Cum se prepară

 

Bateți ingredientele lichide într-un blender, adică laptele, uleiul, ouăle și esența de vanilie. Pentru vafe pufoase cu bule, bateți timp de 2 minute pentru a adăuga cât mai mult aer în aluat. Și pentru un rezultat mai bun, separă gălbenușurile de albușuri și se bat albușurile până se întăresc pentru a le adăuga la final.

Sfat: Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți pregăti această rețetă de vafe japoneze cu apă în loc de lapte.

Adăugați ingredientele rămase în blender (făină, zahăr și amidon de porumb), după ce ați cernut făina în prealabil, și bateți bine până când ingredientele pentru vafele cu bule sunt bine încorporate. La sfârșit, adaugă praful de copt. Dacă te-ai hotărât să bați albușurile separat, integrează-le acum.

Truc: amidonul de porumb face aluatul acestor vafe mai moale. Dacă doriți să faceți vafe cu bule de ciocolată, adăugați 1 lingură de cacao la ingredientele uscate.

Ungeți aparatul de vafe cu bule cu ulei și turnați aluatul în el, ocupând 2/3, deoarece se va umfla în timpul gătirii până umple toată matrița. Închideți, fierbeți până când aluatul este gata și îndepărtați-l cu grijă.

Sfat: Dacă nu aveți acest aparat, puteți folosi o mașină pentru prăjituri, deși vafele vor avea bule mai mari.

Combinație de aur: Clătite de post din cartofi, gata în câteva minute. Sunt atât de bune

Imediat, puneți vafa într-un recipient rotund, care poate fi un pahar. Obiectivul acestui pas este de a-i da forma unui con pentru a-l umple ulterior, deoarece dacă îl lași să se răcească complet se va rupe când îl pliezi.

A sosit momentul să vă umpleți vafa cu bule! Prima propunere pe care ți-o facem este foarte simplă. Bateți smântâna cu o lingură de zahăr până se omogenizează. Puneți frișcă, căpșuni tocate în vafa japoneză și adăugați fire de ciocolată topită.

Truc: Aceeași idee funcționează cu orice tip de fructe, cum ar fi banane, kiwi etc.

A doua idee este să umpleți vafa cu bule cu citrice, cum ar fi portocale, frișcă, bucăți de prăjituri Oreo.

În cele din urmă, vă propunem să pregătim vafa tipică cu bule cu înghețată. Cum? Foarte ușor. Puneți o bilă din înghețata care vă place cel mai mult, adăugați și frișcă, fructe după gust, caramel lichid, sirop de ciocolata sau sirop de căpșuni. În cele din urmă, plasați Kinder, Kit Kat sau Oreo. După cum puteți vedea, posibilitățile sunt nesfârșite, deoarece puteți folosi și m&m, dulceață de casă etc.

Graffe, gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect

Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel