Plăcintă cu mere și griș, extrem de pufoasă și fină. Se topește în gură

Loredana Iriciuc / 28 Martie, 09:44
Plăcintă cu mere și griș, extrem de pufoasă și fină. Se topește în gură
Plăcintă cu mere și griș, extrem de pufoasă și fină. Se topește în gură

La fel ca aproape toate deserturile poloneze, această prăjitură este delicioasă, este foarte simplu de făcut și nu în ultimul rând, nu are ouă. În doar câteva minute amestecăm totul, coacem și gata!

Proaspăt făcută este foarte bună, dar dacă o lăsăm de la o zi pe alta este și mai bine.

Prăjitură senzațională din șase mere și un iaurt. Fără unt și cu un pumn de făină. Doar 95 de calorii pe felie

 

Plăcintă cu mere și griș - Ingrediente

 

- o cană de făină de grâu

- o cană de griș de grâu

- 3/4 până la 1 cană zahăr granulat, în funcție de cât de dulce este mărul

- 1 și 1/2 linguriță praf de copt

- 1 kilogram mere (galbene)

- 150 g unt

- scorțișoară pudră - după gust.

Pufoane cu mere foarte delicioase, gata în 10 minute. Creează dependență

 

Plăcintă cu mere și griș - Mod de preparare

 

Se unge o formă detașabilă și se presară cu făină sau de preferat pesmet. Preîncălziți cuptorul la 180ºC.

Într-un castron, amestecați cu o lingură făina, grișul, zahărul și drojdia. Separați în trei părți egale și rezervați.

Curăță merele de coajă, miez și răzuieștele grosier. Puneți-le într-o strecurătoare, în cazul în care se scurge puțin suc.

Turnați o treime din ingredientele uscate în fundul formei, puneți deasupra jumătate din mărul ras și presărați scorțișoară după gust.

Acoperim cu a doua parte de ingrediente uscate și distribuim restul de măr ras, punem încă un pic de scorțișoară și deasupra ultima parte din ingredientele uscate.

Clătite cu mere. Cea mai simplă rețetă, pe care o poate face și un copil. Rapidă, ușoară și sățioasă

La final, acoperim totul cu felii subțiri de unt.

Coaceți aproximativ o oră sau până când suprafața este ușor aurie.

Pentru a servi, pudrați cu zahăr pudră.

În funcție de măr s-ar putea scurge ceva zeamă (nu este frecvent). Dacă plăcinta se rumenește prea repede se acoperă cu hârtie de copt sau de aluminiu și se lasă cât este nevoie, de obicei este suficientă o oră.

Căldura cuptorului permite ca toate ingredientele să se gătească împreună și iese ca o prăjitură moale cu fructe.

Poftă bună!

Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0