Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii
Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii

De multe ori ni se face dor de un desert pe care îl savuram în copilărie. Vorbim despre rețetele tradiționale ale bunicii, acelea care ne amintesc de trecut, de perioada copilăriei noastre.  De multe ori, aceste rețete simple, dar atât de delicioase sunt transmise din generație în generație.  

De la chiftele preparate cu ingredientul secret al bunicii până la gătitul perfect al leguminoaselor, rețetele păstrate din generație în generație ne amintesc adesea de aromele dulci din trecut.

Unul dintre deserturile care ne-ar putea duce înapoi în timp este budinca. Desigur, în zilele noastre, suntem obișnuiți cu ingrediente care se amestecă, fiind gata în cinci minute. Mulți folosesc făină sau amidon de porumb, alții pot folosi preparatele instant.

Totuși, în timp ce obținem un rezultat rapid, este posibil să nu regăsim vechile arome din trecut în preparat.  Adesea doar câteva ingrediente sunt suficiente în bucătărie pentru a face preparate senzaționale. Prin urmare, haideți să vedem ingredientele necesare unui desert delicios care ne-ar putea duce înapoi în copilărie.

Ingredientele  pentru 4 budinci:

400 ml lapte,

2 mere,

80 g de orez, 

30 g zahăr brun,

1 ou,

40 g fulgi de migdale, 

2 lingurițe de scorțișoară,

praf de sare.

 

Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii: Prepararea

 

 

Să începem să pregătim budincile spălând orezul de câteva ori sub jet de apă. Îl punem apoi într-o cratiță cu lapte, adăugăm un praf de sare și îl punem la fiert. Acoperim cratița cu un capac și lăsăm orezul să fiarbă aproximativ 20 de minute la foc mic, amestecând din când în când.

Încercați și: Plăcintă cu mere, gata în 10 minute. Este cel mai bun desert pe care l-am mâncat vreodată

 

Într-un castron amestecam oul cu zahărul și scorțișoara. Merele se curăță de coajă. Unul se dă prin răzătoare, iar celălalt se feliază. După efectuarea acestor pași, luați oala cu orezul de pe foc, apoi adăugați amestecul de zahăr și scorțișoară.

 

Vedeți și: Prăjitură senzațională din șase mere și un iaurt. Fără unt și cu un pumn de făină. Doar 95 de calorii pe felie

Amestecați bine cu o spatulă, apoi puneți din nou orezul pe foc, lăsându-l la fiert aproximativ 10 minute. După ce a trecut timpul adăugăm fulgii de migdale, mărul ras și mai lăsăm la fiert 5 minute.

 

Ați putea prepara și: Plăcintă de mere cu blat din pâinea uscată din cămară. Un deliciul culinar, cu doar 160 de calorii

La final, împărțiți budinca în 4 cupe de desert. Ornați suprafața cu feliile de măr și praf de scorțișoară. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel