USR PLUS, lovitură pentru Cîțu în ziua Congresului PNL: "Nu ne întoarcem la guvernare, indiferent de ce spune 'Echipa câștigătoare' "

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

USR PLUS îî dă o lovitură premierului Florin Cîțu chiar în ziua Congresului, anunțând că a luat decizia de a nu mai guverna cu el în această funcție.  

USR PLUS reiterează sâmbătă că a luat deja o decizie în unanimitate - nu poate guverna cu Florin Cîţu premier.

"Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească "echipa câştigătoare". Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiţii", precizează USR PLUS, pe pagina de Facebook, în ziua în care are loc Congresul PNL unde Cîţu candidează pentru funcţia de preşedinte.

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a scris şi el, pe pagina sa de socializare, că "Florin Cîţu are o singură şansă să rămână în fruntea guvernului: USL 2.0".

" "Echipa câştigătoare" nu se dezice! Cei care au aruncat toată ţara în haos doar pentru a-i asigura lui Florin Cîţu funcţia de preşedinte al PNL lansează zvonuri potrivit cărora, după congresul lor, USR PLUS se va întoarce în Guvernul Cîţu. Exclus acest lucru! Ne-am fript o dată cu acest jucător la păcănele pe destinele românilor, a doua oară nu se va mai repeta. Florin Cîţu are o singură şansă să rămână în fruntea guvernului: USL 2.0. Doar frăţia cu Ciolacu îl mai poate salva şi menţine în funcţie", afirmă Stelian Ion.

Florin Cîțu susține că a avut discuții cu USR PLUS 

 

Florin Cîțu spune că a avut discuții cu USR PLUS și că cele mai mari șanse le are coaliția de guvernare.

Întrebat sâmbătă dacă sunt șanse pentru refacerea coaliției, Florin Cîțu a spus: „Da. Cele mai mari șanse le are coaliția de guvernare. Am avut discuții. Am avut discuții cu domnul Ghinea, vine luni la semnarea PNRR, deci am avut discuții”.

Premierul a fost întrebat, de asemenea, dacă cu Dacian Cioloș președinte al USR PLUS sunt mai mari șanse de refacere a coaliției, premierul a răspuns: „Spre deosebire de partenerii noștri de coaliție, noi nu spunem cine să fie președintele USR”.

PNL își alege astăzi conducerea

 

Delegații la congresul PNL au început să voteze. În sală sunt aproximativ 5.000 de delegați. Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt candidații la președinția partidului.

Vezi aici cele mai importante informații de la Congresul PNL.

Votul pentru funcția de președinte PNL a început.

În sală sunt prezenți 4.874 delegați.

Florin Cîțu le-a cerut delegaților de la congresul PNL să îl voteze, pentru că își face bine treaba. El a spus că a început spălând vase în SUA și a ajuns în conducerea unor bănci naționale.. „Mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă”, spune Cîțu.

„Fraților, ce facem cu guvernarea?” – s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. El spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu. Orban promite că are soluții la criza politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel