Ursula von der Leyen a PROMIS că va fi cât se poate de DURĂ cu statele unde GUVERNELE vor sa CONTROLEZE JUSTIȚIA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ursula von der Leyen, candidată la șefia Comisiei Europene, a declarat că va fi cât se poate de dură cu statele unde guvernele vor să controleze justiția. Ea a răspuns astfel unei întrebări puse de europarlamentarul român Cristian Ghinea, din partea grupului Renew Europe, anunță Ziare.com.

„Am întrebat-o pe Ursula von der Leyen dacă susține un mecanism asemănător cu MCV care să garanteze verificarea tuturor statelor membre în ceea ce privește protejarea democrației și statului de drept. Candidată la șefia Comisiei Europene a promis că va fi cât se poate de dura cu statele unde guvernele vor să controleze justiția, însă nu a dat un răspuns clar dacă susține un mecanism pentru respectarea statului de drept în toate statele membre.

Pentru noi, cei ce am propus în campanie acest mecanism de tip MCV pentru toate statele din UE, este important să-l introducem pe agenda Comisiei cât mai rapid și vom insistă. Derapajele politicienilor trebuie stopate în toată Europa pentru că acestea nu sunt doar specifice României și Bulgariei", a declarat europarlamentarul Cristian Ghinea.

 

Ursula von der Leyen a fost întrebată și despre extinderea zonei Schengen

 

De asemenea, Ursula von der Leyen a fost întrebată și despre extinderea zonei Schengen de către delegația Alianței 2020 USR-PLUS.

„Am vrut să ne asigurăm că înainte de a vota pentru candidată germană există în programul sau pe următorii cinci ani și obiectivele noastre pe care le-am prezentat în campania electorală. Este important că și-a declarat susținerea pentru reducerea decalajului dintre Estul și Vestul Uniunii Europene nu doar în teorie și a promis că va prezența măsuri rapide și concrete pentru extinderea zonei Euro și Spațiului Schengen. Pentru România aceste puncte sunt esențiale și este o urgență să facă parte din agenda Comisiei înainte de vot", a declarat europarlamentarul român Dragoș Tudorache, din același grup Renew Europe.

Mai multe întrebări au fost adresate în scris de europarlamentarii USR PLUS candidatei la șefia CE, Ursula von der Leyen, mai spune Ghinea.

Delegația USR PLUS va participa și la audierile viitorilor comisari, unde va adresa întrebări, pentru a se asigura că obiectivele României sunt și între prioritățile celor care vor coordona portofoliile pe domenii specifice, mai spune Cristian Ghinea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel