Urmele de vin roșu rămân o amintire. Trucul minune care îți lasă curate fețele de masă, covoarele și hainele pătate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Urmele de vin roșu rămân o amintire. Trucul minune care îți lasă curate fețele de masă, covoarele și hainele pătate
Urmele de vin roșu rămân o amintire. Trucul minune care îți lasă curate fețele de masă, covoarele și hainele pătate

Dacă nu ați avut niciodată pete de vin roșu pe haine sau pe fața de masă - nu ați avut încă o petrecere reușită (bine, poate că sunteți doar foarte norocoși). Petele de vin roșu de pe fețele de masă sunt atât de frecvente, încât nu este de mirare că există atât de multe moduri diferite de a le îndepărta. Așa că nu arunca fața de masă nici după acest Paște, pentru că noi te ajutăm să o cureți!

Petele de vin roșu pot fi o adevărată dezamăgire, mai ales dacă hainele murdărite sau fața de masă sunt speciale sau scumpe. Chiar dacă par imposibil de scos, noi avem soluția. 

În articolul de mai jos, vom detalia mai multe metode de curățare eficiente și foarte simple. Așa că păstrați-vă calmul și mergeți să curățați pata de vin!

 

Prima metodă pentru a scăpa de petele de vin roșu: Îndepărtarea petelor cu sare de masă

 

Spoiler alert: Această metodă este cea mai eficientă pentru covoarele pătate cu vin.

În primul rând, trebuie să acționezi rapid aici - în secunda în care vezi pata de vin roșu vărsată - ia un prosop de hârtie curat și tamponează pata pentru a absorbi tot excesul de vin.

În al doilea rând, luați câteva linguri de sare de masă și turnați-o cu generozitate direct pe pată, până o acoperiți complet.

Lăsați pata acoperită cu sare atât cât este necesar - până când va începe să absoarbă pata de vin roșu umedă. Lăsați pata să se usuce complet.

În cele din urmă, aspirați toată sarea uscată. În acest moment, dacă procesul a avut succes, sarea ar trebui să fi aspirat pata de vin roșu.

Important: Rețineți că sarea de masă este un produs chimic dur care ar putea afecta cu ușurință țesătura naturală de in dacă este folosită în mod necorespunzător. 

 

Metoda nr. 2: Îndepărtați petele de vin roșu cu apă clocotită

 

Spoiler alert: Această metodă este perfectă pentru fețele de masă (și pentru lenjerie!)

Pentru început fierbeți apa (un ceainic ar trebui să fie suficient). În timp ce așteptați, căutați un bol de sticlă de dimensiuni destul de mari și puneți-l în cadă sau într-o chiuvetă (oriunde faceți procesul de curățare).

Luați fața de masă murdară și puneți-o peste bol, astfel încât partea cu pata de vin roșu să fie în centru. Înfășurați bolul cu o bandă de cauciuc sau cu niște șireturi pentru a întinde bine fața de masă.

Turnați apă clocotită peste țesătura cu pată. În acest moment, apa clocotită ar trebui să spele pata de pe pânză.

 

Metoda nr. 3: Îndepărtați petele de vin roșu cu oțet alb

 

Spoiler alert: această metodă este excelentă și pentru spălarea hainelor

Oțetul alb este cunoscut pentru că neutralizează pigmenții de culoare roșie, prin urmare funcționează perfect în timp ce îndepărtează vinul roșu vărsat de pe cămașa ta preferată sau de pe alte haine.

Pur și simplu turnați puțin oțet direct pe pata de vin roșu. Apoi, stoarceți puțin detergent lichid de rufe pe aceeași zonă și frecați ușor. După aceea, spălați totul în apă caldă.

După procesul de îndepărtare a petelor - puneți hainele în mașina de spălat.

Important: Să vă asigurați că urmați cu atenție ghidul oficial de îngrijire a lenjeriei înainte de a încerca oricare dintre aceste metode.

 

Sfaturi care ar putea ajuta la eliminarea cu succes a petelor de vin roșu

 

Sfatul nr. 1: Acționează imediat. Cu cât observi mai repede pata și acționezi asupra ei - cu atât mai mari sunt șansele de a o îndepărta. Cu cât pata devine mai veche - cu atât mai dificil va fi de îndepărtat. Petele proaspete care sunt observate imediat sunt o nimica toată de îndepărtat.

Sfatul nr. 2: Soluție de urgență. Dacă luați masa undeva în oraș cu prietenii sau familia, iar vinul roșu s-a vărsat din greșeală pe cămașa dumneavoastră - căutați săpunul de vase! Simplul amestec de săpun de vase și apă rece vă poate ajuta cu adevărat în procesul de îndepărtare a petelor ulterioare. Scopul dumneavoastră în acest moment este de a tampona ușor pata pentru a reduce pata cât mai mult posibil.

Sfatul nr. 3: Răbdarea este cheia. Chiar dacă este dezamăgitor, dar acele soluții magice de îndepărtare a petelor pe care le vedeți la televizor nu funcționează în realitate. Dacă pata nu este proaspătă, astfel de soluții de îndepărtare a petelor nu vor îndepărta pata de vin roșu de pe fața de masă sau de pe alte țesături, așa, pur și simplu. Va trebui să depui mai mult efort și să încerci alte metode și soluții de curățare, cum ar fi cele pe care ți le-am împărtășit.

Sfatul nr. 4: Căutați enzime. Prin aceasta, ne referim la faptul că simplul detergent de rufe pe care îl folosiți pentru a vă spăla hainele nu va fi eficient dacă doriți să îndepărtați petele de vin roșu. Detergenții de rufe care conțin enzime întăresc destul de semnificativ procesul de îndepărtare a petelor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel