UNTOLD 2020. Ediția din acest an, online

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Magia Untold continuă și anul acesta, însă în condiții de siguranță. Pentru că festivalul a fost amânat din cauza pandemiei, organizatorii pregătesc momente de neuitat în mediul virtual. Vor fi invitați de excepție, dar și momente surpriză.

Anul trecut, în această perioadă, orașul Cluj-Napoca era plin de turiști nerăbdători. Acum, totul este diferit, iar anularea festivalului a dus la pierderi financiare semnificative.

Amânarea festivalului i-a afectat în special pe proprietarii de hoteluri, care spun că pentru Untold oamenii rezervau camere şi cu un an în avans.

„Este un an cum nu am mai întâlnit în 20 de ani de carieră. Aşa grade de ocupare mici şi aşa cerere mică. Vorbim de o scădere dramatică de 80%-90% în grad de ocupare”, a declarat Zsolt Torjai, General Manager Hotel.

 

„Majoritatea stau acasă şi nu funcţionează”

 

În aceeaşi situaţie se afla şi patronii de restaurante, cafenele şi terase, dar şi proprietarii standurilor de mâncare, nelipsite de la festival.

„În procente, undeva la cel puţin 70%, 80% faţă de, dacă nu mai mult, depinde de la business la business, de la truck la truck, dar în principiu majoritatea stau acasă şi nu funcţionează”, spune Cristian Anghel, proprietar food truc, potrivit Știrile PRO TV.

Forfota din anii trecuţi le aducea un venit bun şi taximetriştilor.

„Perioada Untold-ului era agitaţie mare, deci erau şi turişti veniţi din alte localităţi, solicitau taxi. Veneau cu maşinile şi mai chefuiau. Şi trebuiau cu ceva mijloc de transport să se deplaseze”, spune Valerică Pricop, taximetrist.

 

„Le dăm ocazia să revadă showuri ale unor artişti care nu au mai fost transmise până acum”

 

Până atunci, organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru fani, în mediul virtual.

„Ne-am gândit să fim alături de ei şi în acest an şi să le pregătim o incursiune a tot ce a însemnat Untold în aceşti 5 ani de până acum. Şi să le dăm ocazia să revadă showuri ale unor artişti care nu au mai fost transmise până acum. De exemplu showul lui Armin din 2015”, explică Edy Chereji.

Festivalul virtual va începe pe 30 iulie şi se încheie pe 2 august. În total, anul trecut, în cele 4 zile de festival, Untold a adus câştiguri de peste 45 de milioane de euro oraşului Cluj-Napoca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel