Ungaria. Trei români, judecați pentru trafic de migranți. Bărbații câștigau câte 4.500 de euro pentru un transport

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ungaria. Trei români, judecați pentru trafic de migranți. Bărbații cereau câte 4.500 de euro pentru serviciile lor
Ungaria. Trei români, judecați pentru trafic de migranți. Bărbații cereau câte 4.500 de euro pentru serviciile lor

La ședința Judecătoriei Kiskunhalas, trei bărbați de origine română, au fost condamnați la 2 ani 2 luni închisoare și, respectiv, la 4 ani 4 luni la deportare, după ce au fost de trafic de migranți. 

Dr. Szabolcs Sárközy, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Kecskemét, a declarat că, pe 2 ianuarie, cei trei români au încercat să ajute 26 de migranți, care au fugit din Serbia în Ungaria, pentru a ajunge în Austria. Unul dintre români a călătorit din România în Ungaria cu un camion, de unde i-a preluat pe cei 26 de migranți de la marginea orașului Borota. La un moment, camionul s-a blocat pe pământul umed, iar migranții au încercat să-i împingă, dar nu au reușit, relatează baon.hu.

Scena cum migranții împung camionul  blocat a fost înregistrată de un martor ocular. Ulterior, migranții sirienii și șoferul camionului au fugit. Șoferul român a fost însă preluat de cei doi complici ai săi, care circulau cu un automobil.  Românii nu au reușit să fugă departe, deoarece au fost capturați de polițiști. Un pic mai târziu, migranții sirieni au fost depistați și reținuți în zona de odihnă din Inárcs. Interogați de agenții de poliție, migranții au declarat că au plătit câte 4.500 de euro de persoană pentru transport. Decizia magistraților nu este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel