Ungaria. Microbuz suspect, verificat de polițiștii maghiari. Șoferul român a fost pus sub acuzare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Microbuz suspect, verificat de polițiștii maghiari. Șoferul român a fost pus sub acuzare
Ungaria. Microbuz suspect, verificat de polițiștii maghiari. Șoferul român a fost pus sub acuzare

Un șofer român în vârstă de 43 de ani, care a ajutat opt persoane să treacă ilegal frontiera ungară, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

În data de 10 martie 2022, polițiștii din județul Pest au depistat un microbuz românesc, care era parcat în zona de odihnă a autostrăzii M5 din Inárcs. Deoarece li s-a părut suspect, polițiștii au decis să verifice mijlocul de transport.

În timpul percheziției microbuzului, polițiștii maghiari au găsit opt persoane, care au pretins că sunt cetățeni sirieni și nu au putut dovedi legalitatea șederii lor în Ungaria. Toți migranții au fost reținuți și duși a secția de poliție a  județului Pest, împreună cu șoferul român.

După audierea acestora, migranții ilegali vor fi returnați la zona de securitate a frontierei în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, iar românul va fi urmărit penal de Compartimentul de Investigații al Poliției Județene Pest, sub suspiciunea de trafic de persoane.

Infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani în cazul standard și de la cinci la cincisprezece ani în cazul calificat.

Ungaria. Șofer român, prins beat la volanul unui camion pe autostrada M1. Bărbatul a rămas pieton

 

Parchetul raional Mosonmagyaróvár a pus sub acuzare un român, care a urcat în stare de ebrietate la volanul camionului și a condus pe  autostrada M1, punând în pericol participanții la traficul rutier.

Din cauza faptului că se afla sub influența alcoolului, românul a condus haotic pe autostradă, ocupând două benzi de circulație. În plus s-a deplasat și pe banda de urgență.

la un moment a pierdut controlul volanului și a lovit bariera de protecție. În urma coliziunii au fot produse pagube materiale. Și balustrada autostrăzii a fost ruptă, și camionul a avut de suferit, scrie 24.hu.

Cu toate acestea șoferul român și-a continuat totuși drumul. Oprit de polițiști, românul a recunoscut că a comis infracțiunea de a conduce su influența băuturilor alcoolice.

Judecătoria Mosonmagyaróvár l-a găsit vinovat pe șoferul român și l-a amendat cu 640.000 HUF. În plus, i-a s-a interzis să conducă timp de 2 ani și 8 luni. Procuratura maghiară a solicitat și o audiere pentru aplicarea unei sancțiuni legale mai severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel