Un tată din Italia nu-și poate vedea copilul, care stă cu mama româncă: „Mi-au interzis să-l văd”. Acuzații extrem de dure la adresa autorităților

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Tată disperat: Mi-au interzis să-mi văd fiul / Foto: Unsplash
Italia. Tată disperat: Mi-au interzis să-mi văd fiul / Foto: Unsplash

Un bărbat acuză serviciile sociale din Angri, Italia care se ocupă de vizitele cu copii, în cazul cuplurilor despărțite. Acesta nu își poate vedea copilul care stă cu mama sa româncă, deși are voie legal din partea Tribunalului pentru minori.

În ciuda deciziei judecătorilor Tribunalului pentru minori din Salerno de a se întâlni cu fiul său într-un mediu protejat, în prezența asistenților sociali, bărbatul tot nu își poate vedea băiatul (în vârstă de 11 ani). 

Motivul acestei decizii, denunță el, este că nu există personal disponibil pentru acest serviciu.

"Încă o dată, în Angri, nu există persoane care să își facă datoria și nici măcar un decret al Curții nu poate mișca o situație cel puțin rușinoasă", declară tatăl conform presei străine.

 

Bărbatul acuză serviciile sociale ale municipalității din Angri

 

D.F., în vârstă de 47 de ani, șofer Busitalia, este cel care a adresat apelul său instituțiilor, în mijlocul unui parcurs parental urmat de serviciile sociale ale municipalității din Angri. Copilul, încredințat mamei sale de naționalitate româncă, ar trebui să-și vadă tatăl de două ori pe lună, timp de patru ore, cu întâlniri protejate, fiecare cu durata de o oră, cu libertate de contact telefonic, conform prescripțiilor Tribunalului pentru minori din Salerno.

„Nu pot să mă întâlnesc cu el pentru că nu există personal disponibil. O absurditate care durează de la începutul lui aprilie, de la Paște”, spune bărbatul de 47 de ani.

Vizitele supravegheate de asistenți ar trebui să se desfășoare cu programarea stabilită în prealabil și cu posibilitatea ca tatăl să fie liber alături de fiul său.

 

„Cred că în spatele acestei povești se ascunde altceva”

 

„Am trimis și un e-mail la Tribunal, fiul meu mă solicită și vrea să mă întâlnească, dar nimeni nu mă ascultă și nu știu cum să fac acest lucru”, spune el.

Copilul s-ar fi născut după încheierea relației conjugale cu femeia care l-a denunțat pe bărbatul de 47 de ani pentru o serie de abuzuri de putere, dar care - potrivit bărbatului - au fost toate respinse de judecătorii Nocerini.

„Conduc autobuze, dau teste de aptitudini în fiecare an, am de-a face cu mii de oameni în fiecare zi și pentru unii nu sunt normal... Dar cred că în spatele acestei povești se ascunde altceva”, adaugă șoferul, care este apreciat și respectat de toată lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel