Un tânăr a circulat, din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci. Pasagerul clandestin dorea să ajungă în Anglia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un tânăr a circulat, din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci
Un tânăr a circulat, din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci

Un tânăr din Afganistan a fost găsit de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre în România pe la frontiera Giurgiu, el fiind ascuns pe osia unui TIR care transporta fructe din Turcia pentru Moldova.

TIR-ul, condus de un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, a ajuns în cursul nopţii, în jurul orei 2.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Moldova.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au găsit un bărbat care se ascundea pe osia semiremorcii. El nu avea acte de identitate la el. După verificări s-a constatat că este bărbatul depistat este cetăţean afgan, în vârstă de 18 ani, au comunicat marţi polițiștii de frontieră din Giurgiu.

Tânărul migrant le-a declarat polițiștilor că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului într-o parcare din Turcia, fără a avea consimţământul şoferului, și a călătorit astfel până în România. El intenţiona să ajungă în Marea Britanie.  Tânărul, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de autorităţile bulgare pentru cercetări.

 

Microbuz condus de un român, blocat în Ungaria la granița cu Cehia: avea 25 de persoane la bord

 

Recent, poliția a arestat un român, traficant de persoane și a reținut 50 de migranți ilegali în județul Csongrád-Csaná,d noaptea trecută. Postul de poliție de frontieră din Szeged și Postul de poliție din Hódmezővásárhely au arestat 12 migranți ilegali la ora 2:00 dimineața și 13 migranți ilegali la ora 3:20 dimineața, la 19 octombrie 2021, la periferia localităților Ásotthalom și Mórahalom.

În timpul verificărilor, membrii grupului s-au identificat ca fiind cetățeni sirieni, indieni și afgani, dar nu au putut furniza nicio dovadă credibilă a identității lor sau a legalității șederii lor în Ungaria. Poliția s-a ocupat de cei care au trecut frontiera în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. În data de 18 octombrie 2021, la ora 23:20, Postul Poliției de Frontieră Szeged, în cooperare cu poliția cehă, a controlat în zona administrativă Mórahalom un microbuz Ford Transit de naționalitate bulgară condus de un cetățean român în vârstă de 29 de ani. În afară de el, în vehicul se aflau alți 25 de bărbați care nu au putut să își dovedească identitatea și reședința legală în Ungaria.

Polițiștii l-au condus pe șofer la secția de poliție de frontieră din Szeged, unde au început procedurile împotriva acestuia, fiind suspectat de comiterea infracțiunii de trafic de persoane. Contrabandiștii de frontieră sunt tratați în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește cu închisoarea de la un an la cinci ani în cazul principal și de la cinci la cincisprezece ani în cazurile agravate.  Organizarea sau dirijarea infracțiunii se pedepsește cu închisoare de la zece la douăzeci de ani. 

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel