Autocar, care se întorcea din Turcia, oprit la frontieră. Patru români au fost dați jos și interogați de polițiști

Nicoleta Baciu / 18 oct 2021, 13:46 Salveaza PDF Comentarii
Autocar, care se întorcea din Turcia, oprit la frontieră. Patru români au fost dați jos și interogați de polițiști
Autocar, care se întorcea din Turcia, oprit la frontieră. Patru români au fost dați jos și interogați de polițiști

Patru cetățeni români sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Asupra lor au fost descoperite peste 1.300 de bunuri, constând în ceasuri de mână, parfumuri, articole vestimentare și articole de încălțăminte tip sport care prezentau suspiciuni de contrafacere. În cursul zilei de 16.10.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor au efectuat, pe sensul de intrare în țară, la P.T.F. Giurgiu, controale specifice asupra unui autocar care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe colete care conțineau, în total, 1.132 bunuri constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau  unui număr de patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, pasageri ai mijlocului de transport. Persoanele în cauză au declarat autorităților faptul că au achiziționat toate aceste bunuri din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre. Bunurile sus-menționate, estimate la o valoare de 177.000 lei, au fost ridicate de către lucrătorii vamali în vederea continuării cercetărilor.

 

Două containere, sosite din China, în Portul Constanța, pline cu mii de produse contrafăcute

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit, săptămâna trecută,în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, mii de articole contrafăcute.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au transmis că, în cele două containere, erau peste 2800 de articole electronice, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. În data de 20.09.2021, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Ploieşti, 1200 carduri de memorie cu adaptor, care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală şi cu o valoare de aproximativ 95.000 lei.

În data de 24.09.2021, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, 1500 becuri cu led anti-insecte, care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală şi cu o valoare de aproximativ 37.000 lei. Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de  12.10.2021 s-au sesizat  din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy