Un supermarket rusesc a fost vandalizat în Germania. Se crede că a fost răzbunare din cauza războiului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un supermarket rusesc a fost vandalizat în Germania. Cauza se presupune a fi războiul
Un supermarket rusesc a fost vandalizat în Germania. Cauza se presupune a fi războiul

Un supermarket ruso-polonez din Germania a fost vandalizat joi. Cauza este necunoscută dar se presupune că atacurile rusiei asupra Ucrainei sunt motivul.

Vandalizarea supermarket-ului ruso-polonez din Germania de joi, 3 martie a avut ca autori 3 infractori. Aceștia nu au furat nimic, doar s-au răzbunat pe fațada magazinului, ridicând un semn de întrebare polițiștilor care se ocupă de caz. Un video postat pe rețelele de socializare arată că supermarket-ul rusesc are un geam spart și pete de vopsea albă pe fațada unității.

Cazul a avut loc în orașul Oberhausen, situat în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania. Potrivit secției de poliție responsabile de investigarea incidentului, nu a fost posibilă încă identificarea autorilor infracțiunii.

 

 

 

Motivul vandalizării se presupune a fi din cauza atacurilor Rusiei aupra Ucrainei

 

Anastasia Kirsch, un reprezentant al lanțului de supermarketuri, suspectează că există o legătură între incident și războiul din Ucraina .

Cu o mare popularitate în regiune, lanțul este specializat în produse rusești și poloneze, dar vinde și alte sortimente de origine ucraineană, română și balcanică. Într-un interviu acordat rețelei locale de televiziune WDR Fernsehen, Anastasia cere tuturor să reflecteze.

"Oamenii își vor da seama că toți ne dorim pacea. Nu avem nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina", a declarat Anastasia Kirsch.

În prezent, biroul ONU pentru drepturile omului a transmis joi că a confirmat că 249 de civili au fost ucişi şi 553 răniţi în Ucraina în prima săptămână a invaziei ruse, relatează Reuters.

"Majoritatea pierderilor în rândul civililor înregistrate între 24 februarie, ora 04:00, şi 2 martie, miezul nopţii, au fost cauzate de folosirea de arme explozive cu o rază mare de impact, inclusiv bombardamente cu artilerie grea şi cu sisteme de rachete, dar şi de atacuri aeriene şi cu rachete", se arată într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel