Un soldat rus dezvăluie haosul trupelor lui Putin: "Un mare rahat. Degerăm, n-avem veste antiglonț și suntem bombardați de propriile avioane"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări

Doi soldați ruși au fost interceptați descriind invazia lui Vladimir Putin în Ucraina drept un "mare rahat", după ce propriile trupe au aruncat o bombă asupra lor. 

Potrivit convorbirii telefonice interceptate de ucraineni, unul dintre soldații ruși, al cărui nume nu a fost dezvăluit, descrie cum o coloană de blindate, care fusese trimisă alături de unitatea sa, a fost 'sfâșiată' de forțele ucrainene. 

Soldatul, situat lângă Nicolaev, în sudul Ucrainei, i-a spus colegului său că atacul a produs haos în rândurile armatei ruse, 50% din unitatea sa suferind de degerături. 

"Dar nu au de gând să-i trateze în spital", a spus soldatul rus în înregistrarea audio, care a fost publicată de Serviciul de Securitate ucrainean, în timp ce a criticat "invazia nebună" a lui Putin. 

În ciuda mobilizării unei forțe de 150.000 - 200.000 de soldați ruși, Moscova a prevăzut o rezistență slabă din partea forțelor ucrainene - probabil din cauza eșecurilor serviciilor de informații rusești.  

Un ofițer militar de rang înalt din cadrul NATO a declarat, recent, că alianța estimează că Rusia a suferit între 30.000 și 40.000 de pierderi pe câmpul de luptă din Ucraina în prima lună de război, inclusiv între 7.000 și 15.000 de morți. 

Un soldat rus dezvăluie haosul trupelor lui Putin

 

"Practic, este un mare rahat aici, voi spune așa", a declarat soldatul anonim. El a spus că Generalul Locotenent Iakov Rezantsev, care îi comanda unitatea sa, le-a spus că invazia lor în Ucraina se va încheia rapid.     

"Știi ce ne-a spus? Nu este un secret pentru nimeni că mai sunt doar câteva ore până când această operațiune specială se va încheia. Și acum acele ore încă mai trec", mai spune soldatul, potrivit Daily Mail.

Soldatul a adăugat că trupele rusești s-au plâns că nu au nici măcar veste antiglonț, iar îngrijorările lor au fost ignorate.   

"Fiule, fii puternic", a fost răspunsul superiorului.

"Este un gunoi aici... propriul nostru avion a aruncat o bombă asupra noastră", a spus el.

"Nici măcar în Cecenia nu a existat așa ceva", a spus el. "Această operațiune specială, la naiba... în ceea ce privește casele care nu trebuiau să fie distruse... este o prostie“.   

Războiul continuă în Ucraina

 

Forțele rusești din Ucraina par să transforme acest război într-unul de uzură, cu efecte devastatoare asupra civililor, după ce nu au reușit să obțină câștigurile rapide sperate atunci când președintele Vladimir Putin a lansat invazia în urmă cu o lună.

Guvernul american afirmă că în ultimele zile au avut loc bombardamente aeriene și navale mai intense, în timp ce rezistența ucraineană reține avansul invadatorilor pe uscat.

Forțele de atac rămân la 16 km de capitala ucraineană Kiev, la nord-vest, și la 18 km la est.

În timp ce președintele american Joe Biden a declarat că Putin "este cu spatele la zid în Ucraina", purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, a declarat, marți, pentru CNN, că forțele ucrainene se îndreaptă acum chiar "spre ruși", care își pierd moralul pe măsură ce se termină alimentele și combustibilul.

Capturarea Kievului a părut ținta principală a rușilor atunci când au intrat în țară la 24 februarie, în speranța de a răsturna administrația președintelui Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel