Un șofer român a fost arestat, iar cei șase pasageri ai săi, blocați în Mexic: Obligați să se întoarcă în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat de naționalitate română a fost arestat în timp ce transporta într-un autoturism șase persoane, tot din România, care, la interogatoriu, nu au putut face dovada șederii legale pe teritoriul Mexicului în timpul unei operațiuni de control desfășurate de Secretariatul de Securitate Publică Cadereyta pe autostrada Monterrey-Reynosa. 

Românii au fost reținuți și predați Institutului Național de Migrație, delegația din Nuevo León, printre care doi bărbați, două femei și doi copii, ale căror nume și vârste nu au fost precizate. 

Autoritățile au informat că, în timp ce efectuau o operațiune de inspecție, pază și verificare la kilometrul 33 al drumului mai sus menționat, au observat un autovehicul de tip Chevrolet Cruze, de culoare albă, care circula cu viteză. 

 

Român condamnat pentru o serie de furturi în Olanda: "A venit aici să lucreze în construcții, dar s-a lăsat sedus"

 

Când au oprit vehiculul și i-au interogat pe șoferi, aceștia s-au contrazis și nu au putut dovedi statutul lor legal în Mexic; șoferul, Cristian "N", în vârstă de 41 de ani, a fost arestat. 

Un șofer român a fost arestat, iar cei șase pasageri ai săi, blocați în Mexic

 

Autoturismul și șoferul acestuia au fost puși la dispoziția Parchetului General, cu sediul în municipalitatea Escobedo; reținutul a fost acuzat de infracțiunea de trafic de persoane, pentru care va trebui să răspundă în fața autorităților. 

Între timp, cei patru adulți și copiii au fost duși la Institutul Național pentru Migrație, unde li se va oferi sprijin pentru a se întoarce în siguranță în România.  

Patru adulți și doi copii, obligați să se întoarcă în România

 

Institutul Național de Migrație a raportat că, la 30 ianuarie, a primit 120 de resortisanți repatriați, care au fost transferați la Monterrey, San Luis Potosí, Querétaro și Mexico City, teferi și nevătămați. 

 

Povestea lui Alfred Fieraru, jucătorul român abandonat de echipă în Italia, după ce s-a îmbolnăvit. Familia l-a crezut mort

 

Persoanele repatriate au fost primite la podul internațional Juarez-Lincoln de către personalul programului de repatriere demnă al Institutului Național de Migrație din Nuevo Laredo, Tamaulipas. 

Personalul Gărzii Naționale a escortat autobuzele care îi transportau pe oameni, asigurând întoarcerea acestora la locul de origine. 

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel