Povestea lui Alfred Fieraru, jucătorul român abandonat de echipă în Italia, după ce s-a îmbolnăvit. Familia l-a crezut mort

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Povestea românului Alfred Fieraru, românul care a fost abandonat în Italia după Mondialul din 1930 din Uruguay, după ce s-a îmbolnăvit, a intrat din nou în  atenția presei din toată lumea. Agențiile din Spania, Mexic, Marea Britanie sau Italia descriu povestea celui care a lăsat fotbalul după ce a participat la primul Mondial din istorie și a devenit apoi campion la patinaj.

Povestea lui Alfred Fieraru, jucătorul român care a fost abandonat în Italia după primul Mondial din Uruguay din 1930, este respusă de Mediotiemplo, sau Head Topics din Mexic.

Alfred Eisenbeisser, cunoscut ca şi Fredi Fieraru, s-a născut la data de 7 aprilie 1908 la Cernăuţi, în Bucovina. Acesta a fost un fotbalist român ce a jucat pentru naţionala României la primul Campionat Mondial de fotbal din istorie, ce s-a desfăşurat în anul 1930, în Uruguay. 

Prima Cupă Mondială, care a avut loc în Uruguay în 1930, a fost plină de particularități. De la călătoriile lungi pe care concurenții europeni au trebuit să le facă, până la campionatul câștigat de gazde, unul dintre cele mai izbitoare mistere este cel al unui jucător român, Alfred Eisenbeisser Fieraru, care a fost abandonat în Italia. Jucătorul a rămas la Genova din cauza unei pneumonii, dar expediția românească l-a uitat cât timp s-a recuperat.

2. -imagine fara descriere- (alfred-fieraru.jpg)

Povestea lui Alfred Fieraru, jucătorul român abandonat de echipă în Italia, după ce s-a îmbolnăvit

 

Totul s-a întâmplat în momentul în care delegația europeană se pregătea să se întoarcă acasă după participarea la turneu, unde a pierdut în faza grupelor. Potrivit mai multor surse, inclusiv The Guardian, Fieraru s-a îmbolnăvit în timpul călătoriei și a fost diagnosticat cu pneumonie.

În timpul călătoriei spre casă, mijlocașul român Alfred Eisenbeisser Fieraru s-a îmbolnăvit și a fost dus la spital când vasul s-a oprit la Genova. Echipa și-a continuat călătoria, dar când a ajuns la București fără el, s-a răspândit zvonul că ar fi murit. 

Familia l-a crezut mort

 

 Ajuns în Génova, Italia, Fieraru a rămas pentru a se recupera, însă a fost uitat de echipa sa. Acest lucru a generat zvonuri în România că Alfred ar fi murit în America de Sud.  Mai mult, un ziar din Bucovina acelor vremuri a anunţat că Fredi Fieraru a murit într-un spital din Italia. Când nu a mai primit vești de la fiul său, mama lui Fredi a decis să organizeze un priveghi și, potrivit The Guardian, Alfred s-a întors acasă în aceeași dimineață în care trebuia să aibă loc slujba de comemorare.

3. -imagine fara descriere- (alfredfieraru.jpg)

Interesant este faptul că Fredi Fieraru a îmbinat fotbalul cu patinajul artistic. Talentat din fire, acesta a devenit campion naţional al României şi la acest sport. Ani mai târziu, adaugă ziarul britanic, românul a participat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1936, la unde a terminat pe locul 13 în proba de perechi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel