Șofer român, prins cu aproape 11 kilograme de otravă pentru rozătoare în microbuz, la intrarea în țară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șofer român, prins cu aproape 11 kilograme de otravă pentru rozătoare în microbuz, la intrarea în țară
Șofer român, prins cu aproape 11 kilograme de otravă pentru rozătoare în microbuz, la intrarea în țară

Un cetățean român este cercetat, deoarece la intrarea în ţară, prin PTF Vicovu de Sus, în microbuzul pe care îl conducea, transporta 30 recipiente din plastic și 20 de plicuri care conțineau substanțe toxice pentru combaterea rozătoarelor.

Joi, 11 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un cetățean român. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului au fost descoperite în portbagaj 30 de recipiente din plastic și 20 de plicuri, toate conținând substanțe toxice, în total aproximativ 11 kg, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

Majoritatea otrăvurilor pentru rozătoare conțin substanțe chimice precum anticoagulantele cum ar fi warfarina sau bromadiolona. Aceste substanțe interferează cu coagularea sângelui, ducând în cele din urmă la moartea animalului. Cu toate acestea, această metodă poate duce și la riscuri secundare, cum ar fi intoxicarea altor animale care consumă rozătoarele otrăvite.

Utilizarea otrăvurilor pentru rozătoare implică riscuri semnificative pentru mediu și alte specii. De exemplu, păsările de pradă, animalele de companie sau alte animale sălbatice pot fi afectate dacă consumă rozătoarele otrăvite. În plus, otrava poate ajunge în lanțul alimentar și poate afecta speciile non-țintă, punând în pericol biodiversitatea locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel