Un român la conducerea Volkswagen

Echipa Stiri Diaspora / 14 noi 2015 Salveaza PDF Comentarii
Johann Jungwirth, noul director al VW Group pentru Departamentul de Transfomare Digitală, s-a născut pe 3 Mai, 1973, la Miercurea Sibiului.


În urma scandalului provocat de trișarea rezultatelor emisiilor de poluare, toată conducerea Volkswagen a fost schimbată.

 

Johann Jungwirth, este noul director al Volkswagen Group pentru Departamentul de Transfomare Digitală.

 

Jungwirth a fost președinte și CEO la Divizia de cercetare Nord Americană a Mercedes-Benz din Palo Alto. El este omul din spatele succesului răsunîtor înregsitrat de inovațiile aduse modelului F 015 concept car, și a tehnologiei revoluționare din interiorul S- Class Bertha Benz.

 

Acum un an, inginerul de origine română a sărit în barca celor de la Apple, unde a ocupat funcția de Director la Mac Systems Engineering, deși era curtat de Volkswagen de mai mult timp, conform unor surse din Wolfsbur.

 

Pentru a-l aduce în cadrul companiei, i s-a dat un post atât de important, încât îi este subordonat direct lui Matthias Müller, CEO Volkswagen Group.


Johann Jungwirth s-a născut pe 3 Mai, 1973, la Miercurea Sibiului și a urmat inginerie electrică la Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Stuttgart și motoare mașini la Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, MA (USA).

 

Johann Jungwirth este căsătorit și are doi copii.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24