Un român la conducerea Volkswagen

Echipa Stiri Diaspora / 14 noi 2015 Salveaza PDF Comentarii
Johann Jungwirth, noul director al VW Group pentru Departamentul de Transfomare Digitală, s-a născut pe 3 Mai, 1973, la Miercurea Sibiului.


În urma scandalului provocat de trișarea rezultatelor emisiilor de poluare, toată conducerea Volkswagen a fost schimbată.

 

Johann Jungwirth, este noul director al Volkswagen Group pentru Departamentul de Transfomare Digitală.

 

Jungwirth a fost președinte și CEO la Divizia de cercetare Nord Americană a Mercedes-Benz din Palo Alto. El este omul din spatele succesului răsunîtor înregsitrat de inovațiile aduse modelului F 015 concept car, și a tehnologiei revoluționare din interiorul S- Class Bertha Benz.

 

Acum un an, inginerul de origine română a sărit în barca celor de la Apple, unde a ocupat funcția de Director la Mac Systems Engineering, deși era curtat de Volkswagen de mai mult timp, conform unor surse din Wolfsbur.

 

Pentru a-l aduce în cadrul companiei, i s-a dat un post atât de important, încât îi este subordonat direct lui Matthias Müller, CEO Volkswagen Group.


Johann Jungwirth s-a născut pe 3 Mai, 1973, la Miercurea Sibiului și a urmat inginerie electrică la Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Stuttgart și motoare mașini la Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, MA (USA).

 

Johann Jungwirth este căsătorit și are doi copii.

Voteaza:

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

20 mar 2018, 15:17 in Știri principale
Mor jurnaliștii!

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?


Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.omn