Un român fără permis pentru 7 luni, după ce a comis trei ilegalități în doar cinci minute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un șofer bihorean a fost înregistrat de două ori depășind viteza regulamentară și o dată în timp ce efectua o depășire neregulamentară.

Șoferul, un bărbat de 48 de ani, din comuna bihoreană Popești, a comis ilegalitățile sâmbătă, între orele 09:15 – 09:19, în timp ce conducea un autoturism pe DN 19E.

Prima contravenție a constat în efectuarea unei depășiri neregulamentare în afara localității Fegernicu Nou, pentru ca după doar 2 minute să fie înregistrat cu radarul pe raza localității Fegernicu Nou în timp ce conducea cu 125 km/h. La alte două minute distanță a fost înregistrat cu radarul și în localitatea Sălard, de data aceasta avea 119 km/h, relatează  bihon.ro.

„Pentru cele trei fapte contravenționale săvârșite, polițiștii rutieri l-au sancționat pe bărbatul de 48 de ani cu 22 de puncte amendă, în valoare totală de 3.190 de lei și, totodată, au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 210 zile”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Potrivit noilor modificări legislative, „în cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă” (Art.104^1 din Ordonanţa nr.1/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

Zilele trecute, un un șofer român a sunat la 112 să îi reclame pe polițiști, după ce a fost prins beat la volan.

 

Prins beat la volan, un șofer român a sunat la 112 să îi reclame pe polițiști

 

Prins beat la volan, după o urmărire de mai multe minute, un șofer din județul Vrancea a sunat la 112 să îi reclame pe polițiști. A spus că mașina i-a fost oprită fără drept și a cerut autoplatforma să-i fie dus autoturismul acasă, scrie Mediafax.

Polițiștii din Golești, județul Vrancea, au observat că la o trecere de pietoni de pe DN2 E85, lângă o școală, un șofer nu dădea prioritate unor pietoni.

Polițiștii au vrut să oprească mașina, dar șoferul nu a oprit. Mașina a fost blocată la intrarea pe barajul peste albia râului Siret, în satul Ciușlea, din comuna Garoafa, iar polițiștii au imobilizat mașina și au scos șoferul.

Bărbatul de 60 de ani, din comuna Soveja, mirosea a alcool.  Testat cu etilotestul, a rezultat 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost informat că nu mai are dreptul să conducă, însă, după ce a plecat de la poliție, a sunat la 112 și a sesizat că polițiștii i-au imobilizat mașina fără drept și vrea o autoplatformă pentru a transporta autoturismul până acasă.

Bărbatul a fost amendat pentru apelarea nejustificată a 112 și i s-a suspendat dreptul de a conduce.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel