Un român a făcut aproape 1.000 de kilometri pentru a se vaccina într-o comună din Botoșani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vaccin_anti_covid
vaccin_anti_covid

Mai multe persoane din București s-au programat pentru vaccinarea anti-Covid în comuna Vorona, din județul Botoșani, încercând să evite astfel lungile liste de așteptare din Capitală. 

Un bărbat din București, care s-a programat pentru vaccinare în comuna botoșăneană Vorona, a spus că a auzit pentru prima dată în viața lui de această localitate când a ales să vină aici pentru imunizare, scrie Monitorul de Botoșani.

„Din Bucureşti m-am programat în comuna Vorona, Botoșani. Este prima dată când am auzit de această comună”, a spus marţi un bucureştean, care a adăugat că nu-l deranjează faptul că a trebuit să facă aproape 1.000 de kilometri, dus și întors, pentru a se vaccina. Iar centrul de vaccinare din Vorona și-a epuizat rapid locurile, din moment ce miercuri dimineață, la ora 09.00, pe Platforma națională de programare, în tot județul Botoșani mai sunt disponibile doar 586 de locuri, în orașul Săveni. Și, în timp ce oamenii vin până și din București pentru a se vaccina aici, cadrele medicale din Botoșani nu s-au grăbit deloc să se imunizeze împotriva Covid-19. Astfel, doar o treime din medicii de la Spitalul Județean s-au vaccinat până acum.

„Din 296 de medici, personal sanitar cu studii superioare angajaţi la nivelul Spitalul Județean Mavromati, 103 s-au vaccinat, adică 32,2%”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. În ceea ce privește personalul sanitar mediu, adică asistenţi, șefa DSP Botoșani a declarat că dintre cei 1.068 s-au vaccinat 244, adică 22.84% din personal, iar din personalul auxiliar doar 123 dintre cei 788 de angajați, adică 15,5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel