Un râu din Argeş, poluat cu sânge. Fenomenul a îngrozit populaţia din zonă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
rau_arges_poluat_sange
rau_arges_poluat_sange

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, prin reprezentanţii serviciului Inspecţia Bazinală a Apei, a continuat vineri, 29 ianuarie 2021, investigaţiile privind poluarea pârâului Bascov - afluent al râului Argeş, acolo unde un abator din localitate deversa  sângele şi alte deşeuri biologice rezultate de la sacrificarea porcilor. 



 

Primarul comunei argeşene Bascov ştia că abatorul din localitate făcea deversări în pârâul Bascov.  Până la poluarea semnalată de localnici săptămâna trecută, abatorul a avut mai multe probleme de mediu. În decembrie 2020, la Primăria Bascov a ajuns o petiţie în care localnicii semnalau o serie de aspecte deranjante imputate de ei abatorului care-i terorizează cu mirosuri şi zgomote infernale încă de pe vremea când unitatea avea un alt proprietar.  Pe 12 ianuarie 2021 Gheorghe Stancu, edilul şef al comunei, le-a răspuns petenţilor pe lângă subiect, enumerându-le o serie de documente în baza cărora a fost autorizat şi funcţionează abatorul, dar nicio poziţie concretă referitoare la disconfortul şi poluarea semnalate în plângere. Pe 25-26 ianuarie au ieşit la iveală imaginile de coşmar cu sângele şi alte resturi biologice deversate în pârâu. Garda de Mediu preciza că n-a fost niciodată sesizată cu vreo problemă de mediu la abatorul incriminat. Sesizările localnicilor, adresate autorităţii locale, s-au oprit la Primărie, scrie adevarul.ro
 

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a continuat investigaţiile privind poluarea pârâului Bascov.  Este vorba de un control la operatorul de apă şi canalizare care a autorizat agentul economic vinovat de producerea poluării. "În pârâul Bascov sunt descărcate ape pluviale prin intermediul unei conducte de mari dimensiuni. În această conductă, a fost identificat un racord prin care au fost deversate direct sângele şi resturile de organe animale. Conducta colectoare este administrată de un operator de apă şi canalizare şi este autorizată din punct de vedere al gospodăririi apelor. ABA Argeş-Vedea a dispus administratorului colectorului pluvial ducerea la îndeplinire a următoarelor măsuri obligatorii: desfiinţarea racordului prin care apele cu sângele şi resturile de organe animale au ajuns în colectorul principal; realizarea unui control la agentul economic care a produs poluarea pentru a transmiterea unei informări către ABA Argeş-Vedea cu privire la realizare măsurilor în termenele stablite prin proces-verbal", precizeaza ABA Argeş-Vedea.

„60.000 lei amendă si închiderea activităţii până la intrarea în legalitate. Garda de mediu a fost astăzi în control la acea societate din Bascov. Nu tolerăm aşa ceva", anunţa, săptămâna trecută, prefectul Emanuel Soare.  

[citeste si]




 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel