Un șofer român de TIR venit din Belgia, infectat cu coronavirus. A intrat în contact cu peste 150 de persoane

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

150 de oameni dintr-o comună din Suceava sunt izolaţi în case după ce un consătean abia venit din străinătate a intrat în contact direct cu ei şi abia acum două zile a aflat că este infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul de 57 de ani s-a întors pe 4 martie din Belgia, când situaţia nu impunea izolarea la domiciliu. Şi, relaxat, s-a întâlnit cu toţi prietenii lui din gruparea religioasă Oastea Domnului. Una dintre aceste adunări se organizase chiar la un restaurant.

Citește și Încă 14 cazuri de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 260

Bărbatul lucrează ca şofer pe TIR în Belgia. Primarul comunei spune că omul s-a întors în România pe 4 martie, când Belgia nu era declarată zonă de pericol. Aşa se face că nu a stat apoi în casă. În următoarele zile a intrat în contact cu cei 150 de oameni, susţine edilul. Săteanul a participat la mai multe slujbe şi întâlniri religioase, una ţinută chiar într-un restaurant.

Citește și Belgia. A fost descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19

În plus, şi-a vizitat rudele şi prietenii. A mers la spital când a simţit simptome de răceală, iar acolo i s-a recoltat probe şi pentru coronavirus, transmite Știrile PRO TV. După ce a fost găsit pozitiv şi internat, primarul comunei a luat masuri- a limitat accesul în primărie şi a închis târgul de maşini şi piaţa publică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel