Un minor din Cluj a supravieţuit unei operaţii pe creier, dar a murit de COVID

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un medic român a încetat din viaţă. Georgel Filip doar 44 de ani
Un medic român a încetat din viaţă. Georgel Filip doar 44 de ani

Un băieţel de 3 ani din Cluj a supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a murit din cauza cononavirusului luat din spital. Părinţii dau vina pe medici, arătând că Matei a fost internat într-un salon cu persoane infectate cu COVID-19.

Micuţul a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca, însă în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier, relatează Observatornews.ro.

Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeaşi secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici. Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar avea febră şi dureri mari în piept şi în spate.

 Matei a fost transferat la Infecţioase când avea deja 70% afectare pulmonară. Abia al treilea test PCR a ieşit pozitiv. Pe 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar mult prea tarziu. Copilul avea 70% afectare pulmonară. Din păcate, Matei a decedat. Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel