13 copii au rămas orfani, după ce ambii părinţi au fost răpuşi de Covid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
13 copii au ramas orfani dupa ce ambii parinti au fost rapusi de Covid-19
13 copii au ramas orfani dupa ce ambii parinti au fost rapusi de Covid-19

O famile este îndurerată după ce 13 copii au rămas orfani. Părinţii lor au murit, unul după altul, ambii din cauza complicaţiilor produse în urma infectării cu Sars-Cov 2.  Vladimir Rodikov și soția sa Diana, din Ucraina, au fost confirmaţi pozitiv Covid-19 şi internaţi, în martie, la spitalul central Vasilkovsky, dar au dezvoltat ulterior mai multe complicaţii de la virus

 

 

Primul a decedat Vladimir, pe 20 martie. Soția sa Diana, care se afla și ea într-o stare critică, a fost transferată la secția de terapie intensivă a spitalului Alexander din Kiev, unde a murit nouă zile mai târziu, pe 29 martie. Cei doi se mutaseră în regiunea Kiev din Donetsk în 2014. Curând aveau să găsească şi un orfelinat de tip familial în satul Lipovy Skitok, unde şi-au petrecut o bună parte din ani.

Treisprezece copii au rămas orfani. Cinci dintre ei sunt biologici, iar opt au fost adoptaţi de familie. Doar doi dintre copii au ajuns la maturitate, iar restul sunt minori, care nu pot înţelege de ce sunt singuri. Când părinții lor au fost spitalizați, copiii au fost transferați început la Spitalul Regional de Copii din Kiev, iar în prezent se află la „Sezenkov”, centrul regional pentru copii din Kiev. La aflarea tragicei veşti despre pierderea celor doi soţi, întreaga comunitate a rămas şocată. Oamenii nu au uitat să îşi arate aprecierea faţă de cei care au avut mereu grijă să împartă bine în jurul lor. Un prieten de familie a declarat că fiica cea mare şi soţul ei au decis să obțină custodia copiilor și au depus o cerere către administraţia regională de stat din Kiev. După reabilitarea psihologică, Serviciul pentru cu copiii și problemel familiale va decide asupra custodiei lor ulterioare și va încerca să nu-i separe, scrie focus.ua.

Ucraina a înregistrat o creștere dramatică a cazurilor de Covid din întreaga țară, cu 1.652.409 infecții și decese care au crescut dramatic, bilanţul negru ajungând la 32.000 de morţi. Țara se află în prezent în stare de urgență din cauza pandemiei, măsurile fiind în vigoare până la data de 30 aprilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel