Un microbuz cu suporteri scoțieni a trecut prin vama Leușeni, fără a opri la punctul de control. Bărbații se grăbeau la meci

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un microbuz cu suporteri scoțieni a trecut prin vama Leușeni, fără a opri la punctul de control. Bărbații se grăbeau la meci. Sursa - tv8.ro
Un microbuz cu suporteri scoțieni a trecut prin vama Leușeni, fără a opri la punctul de control. Bărbații se grăbeau la meci. Sursa - tv8.ro

Un microbuz cu mai mulți suporteri microbiști din Scoția ar fi trecut, vineri dimineață, în jurul orei 01:40, frontiera Republicii Moldova, fără a opri la punctul de control. Polițiștii de Frontieră au plecat imediat  pe urmele cetățenilor scoțieni, dar și a microbuzului, cu care aceștia au intrat în țară.

Într-un final, Poliția de Frontieră a depistat și identificat cele șapte persoane, care au trecut punctul de trecere a frontierei Leușeni fără a opri la linia de control. Toți pasagerii și șoferul microbuzului s-au ales cu amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului punctelor de trecere a frontierei.

Este vorba despre cinci scoțieni, un cetățean al SUA și șoferul – un cetățean român.  Suporterii au venit la Chișinău pentru a urmări meciul care se joacă în această seara pe stadionul Zimbru, între naționalele de fotbal ale Republicii Moldova și Scoției, în cadrul Campionatului Mondial 2022.

„La audieri au declarat că nu și-au dat seama că deja sunt pe teritoriul Moldovei. Totodată, au refuzat suportul consular deoarece au recunoscut că încălcase legislația Republicii Moldova și pentru care își asumă responsabilitatea”,  se arată în comunicatul poliției de frontieră. Cetățenii scoțieni au avut posibilitatea de a urmări meciul de fotbal din sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, relatează  tv8.md.

Vineri dimineață, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe banda dedicată transportului de marfă, fără a trece controlul de rigoare. Prin urmare, microbuzul a intrat în Republica Moldova, nefiindu-i autorizată trecerea frontierei de stat. Prin urmare, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării celor întâmplate.

 

Un alt autocar plin cu pasageri, oprit în vamă. Pentru trei persoane călătoria s-a întrerupt 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit trei cetăţeni străini, pasageri într-un autocar, care aveau asupra lor documente ce conţineau vize falsificate, transmite Poliția de Frontieră. În data de 6 noiembrie 2021, în jurul orelor 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, o familie formată din trei persoane, una cu cetăţenie Tajikistan şi două cu cetăţenie Kazahstan, pasagere într-un autocar ce se îndrepta spre Cehia.

Cele trei persoane au prezentat la control paşapoarte ce conţineau vize Schengen, emise de Franţa. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea vizelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cei în cauză au declarat polițiștilor de frontieră că au achiziţionat cele trei vize în Moscova, contra sumei de 1500 de dolari, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel