Un bărbat a vrut să treacă prin Vama Albita, cu o remorcă cu numere false. Șoferul va suporta acum rigorile legii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat a vrut să treacă prin Vama Albita, cu o remorcă cu numere false. Șoferul va suporta acum rigorile legii
Un bărbat a vrut să treacă prin Vama Albita, cu o remorcă cu numere false. Șoferul va suporta acum rigorile legii

Un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova a fost depistat la Vama Albița tractând o remorcă cu numere de Irlanda, care nu putea fi pusă în circulație pe drumurile publice din România. S-a dovedit că numerele erau false, iar șoferul a fost nevoit să suporte rigorile legii.

În Punctul de Trecere al Frontierei Albita/I.T.P.F. Iași, pe 9 noiembrie, în jurul orei 11.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, aceasta din urmă având aplicat un număr de înmatriculare specific Irlandei.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a remorcii în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat cã aceasta nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculată pentru a putea circula pe drumurile publice din România și că numărul de înmatriculare aplicat este atribuit unui alt vehicul.

"Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat subinspectorul de politie Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

 

Microbuz, oprit, ieri,  la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos și interogat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 9 noiembrie, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra  mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, asupra bărbatului, două permise de conducere, unul cu însemnele autorităţilor române, celălalt cu însemnele autorităților din Republica Moldova, ambele având datele sale de identificare. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere românesc nu îndeplineşte condițiile de formă și fond specifice unui document autentic, fiind fals și că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere emis de autoritățile române.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel