Microbuz, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos și interogat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pe loc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Microbuz, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos și interogat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pe loc
Microbuz, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos și interogat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pe loc

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 9 noiembrie, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra  mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, asupra bărbatului, două permise de conducere, unul cu însemnele autorităţilor române, celălalt cu însemnele autorităților din Republica Moldova, ambele având datele sale de identificare. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere românesc nu îndeplineşte condițiile de formă și fond specifice unui document autentic, fiind fals și că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere emis de autoritățile române.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Un alt autocar plin cu pasageri, oprit în vamă. Pentru trei persoane călătoria s-a întrerupt 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit trei cetăţeni străini, pasageri într-un autocar, care aveau asupra lor documente ce conţineau vize falsificate, transmite Poliția de Frontieră.

În data de 6 noiembrie 2021, în jurul orelor 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, o familie formată din trei persoane, una cu cetăţenie Tajikistan şi două cu cetăţenie Kazahstan, pasagere într-un autocar ce se îndrepta spre Cehia.

Cele trei persoane au prezentat la control paşapoarte ce conţineau vize Schengen, emise de Franţa. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea vizelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cei în cauză au declarat polițiștilor de frontieră că au achiziţionat cele trei vize în Moscova, contra sumei de 1500 de dolari, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel