Un medic român candidează pentru Societatea Europeană de Terapie Intensivă. Ambasada României în Spania: „Ne mândrim cu astfel de conaționali”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rafila: Aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în septembrie
Rafila: Aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în septembrie

Ambasada României în Spania a transmis, în această seară, pe pagina de Facebook, că un medic rezident român din Madrid candidează pentru o poziție în structurile de conducere ale Societății Europene de Terapie Intensivă.

„Ținem pumnii strânși medicului rezident român Ana-Maria Ioan de la Spitalul Universitar “Fundacion Jimenez Diaz” din Madrid care candidează pentru o poziție în structurile de conducere ale Societății Europene de Terapie Intensivă.

Ana-Maria este interesată de perfecționarea continuă în beneficiul pacienților săi, ținând totodată pasul cu cele mai moderne tehnologii oferite de era digitală în care trăim.

Ne mândrim cu astfel de conaționali care fac cinste României și care, prin muncă multă și modestie, țintesc tot mai sus în domeniul propriu de activitate. Mult succes, Ana-Maria!”, este mesajul transmis de Ambasada României în Spania pe pagina de Facebook.

 

 

Vezi și 

 

Ce trebuie să facă românii din Spania care vor să-și echivaleze studiile - scurt ghid explicativ

 

Românii din Spania care doresc să-și echivaleze studiile realizate în România trebuie să urmeze mai mulți pași. Este important de reținut că pot fi echivalate studiile de licență, cele de specialitate și poate fi omologată și diploma de BAC. 

Românii care trăiesc și lucrează în Spania și care doresc să-și echivaleze studiile realizat în România au la dispoziție o procedură prin care o pot face. Potrivit unui ghid al Ambasadei României în Spania, românii care doresc omologarea diplomei de BAC trebuie să se adreseze Ministerului Educației și Formării Profesionale, cei care doresc echivalarea diplomei de licență trebuie să se adreseze Ministerului Universităților, iar pentru studiile care duc la profesii reglementate se solicită omologarea la ministerul corespondent.

"Cunoașteți care este procedura pe care trebuie să o urmați în #Spania pentru omologarea/echivalarea studiilor realizate în #România?

Iată ce aveți de făcut în funcție de situația în care vă aflați.

Informații obținute cu sprijinul Embajada de España en Bucarest.

1. Omologarea diplomei de bacalaureat(https://www.educacionyfp.gob.es/mc/convalidacion-homologacion/convalidacion-no-universitaria/ensenanzas/homologacion-graduado.html) se solicită la Ministerul Educației și a Formării Profesionale. Se completează cererea online (https://sede.educacion.gob.es/sede/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=46), după care aceasta se înregistrează la orice birou de registratură (https://administracion.gob.es/pagFront/atencionCiudadana/oficinas/encuentraOficina.htm) împreună cu documentele aferente.

Aici poate fi vizionat un tutorial pentru realizarea cererii: https://www.educacionyfp.gob.es/mc/convalidacion-homologacion/convalidacion-no-universitaria/solicitud.html .

2. Echivalarea diplomei de licență https://www.universidades.gob.es/portal/site/universidades/menuitem.21ef60083f296675105f2c10026041a0/?vgnextoid=b0f7dec5fc9b7710VgnVCM1000001d04140aRCRD) se solicită la Ministerul Universităților (online - https://universidades.sede.gob.es/procedimientos/portada/ida/3513/idp/1030 - sau fizic la orice birou de registratură).

Pentru studiile superioare există mai multe opțiuni, în funcție de specialitatea acestora.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel