Un europarlamentar o apără pe Kovesi de un jurnalist critic. "Comportamentul Guvernului, absurd"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Europarlamentarul Inge Gräßle, președinta Comitetului de Control Bugetar al Parlamentului European, a trimis o scrisoare unei publicaţii care a scris articole critice la adresa Laurei Codruţa Kovesi.

Europarlamentarul german a trimis scrisoarea în urma unui articol publicat de editorul NewEurope, Basil Coronakis.

"Comentariile dumneavoastră privind procedura de numire a primului Procuror Șef European. Dacă vrem cu adevărat ca EPPO să fie un succes, atunci avem nevoie de cineva care este competent, curajos și independent. Laura Codruţa Kövesi se potrivește perfect pe acest calapod.

Citeşte şi: Le este frică? Presa din Ungaria, ATAC la Kovesi și România: Este de neînțeles insistența UE

Aceste calități - iar nu niște pretinse relații cu niște parlamentari - sunt motivul pentru care ea are deopotrivă sprijinul Comitetului de Control Bugetar și Comitetului Libertăților Civice, Justiției și Afacerilor Interne. Și nu numai atât, ci ea a fost clasată pe primul loc și de către comitetul de selecție, complet independent; Consiliul UE a așezat-o pe locul doi, la egalitate cu candidatul german" a scris europarlamentarul Inge Gräßle.

 

"Comportamentul Guvernului, absurd. Erodează statul de drept"

 

Oficialul din PE susţine că Guvernul PSD-ALDE  erodează zi de zi statul de drept şi că sprijinul Parlamentului European pentru Laura Codruţa Kövesi este la fel de puternic ca oricând.

"Toți candidații selectați pe lista scurtă sunt experți respectați în domeniul lor, fiecare cu propriile sale merite, însă dna Kövesi iese în evidență prin impresionantul ei istoric în calitate de fost Procuror General al României și șefă a organului anticorupție al României, DNA. În circumstanțe normale, orice guvern național ar fi mândru să aibă un compatriot candidat la o funcție atât de înaltă.

Citeşte şi: Vicepreședinte PPE, despre atacurile PSD la Kovesi: „Egoism jalnic”

Dar din nefericire, nimic nu este normal în cazul de față. Guvernul socialist al României erodează zi de zi statul de drept, iar acțiunile judiciare pornite împotriva dnei Kövesi nu sunt nimic altceva decât o tentativă prost disimulată de a-i sabota candidatura, o vendetă a tuturor acelor politicieni pe care ea i-a făcut să cadă prin investigațiile ei anticorupție. Dna Kövesi este un oficial remarcabil și curajos, iar comportamentul guvernului român - actuala Președinție a Consiliului! - este pur și simplu absurd.

Sunt total dezamăgită de faptul că celorlalte state membre le lipsește deocamdată curajul de a le ține piept omologilor lor români în Consiliu. În orice caz, sprijinul PE pentru dna Kövesi este la fel de puternic ca oricând", a mai precizat europarlamentarul german.

În ultimii doi ani, New Europe a publicat regulat sub pseudonimul „Kassandra” o serie de articole defavorabile dnei Kövesi; concomitent, revista publică frecvent articole neutre ori favorabile la adresa dnei Kövesi, totdeauna semnate - n.trad.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel