Un deținut care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus înainte de a fi eliberat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un deținut din Michigan care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus cu doar câteva săptămâni înainte de a fi eliberat.

William Garrison, în vârstă de 60 de ani, a murit pe 13 aprilie din cauza infectării cu Covid-19, după ce, la începutul acestui an, a refuzat să fie eliberat condiționat, scrie CNN.

Bărbatul și-a motivat atunci alegerea prin faptul că preferă să aștepte până în septembrie, când își ispășea integral pedeapsa, decât să fie supravegheat după eliberarea condiționată, a spus Chris Gautz, un purtător de cuvânt al procuratorii din Wayne.

Garrison avea 16 ani când a intrat în închisoare, condamnat pentru uciderea unei persoane, în timpul unui jaf armat produs în 1976.

 

„Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera”

 

Acum trei săptămâni, procurorii americani i-au propus din nou să fie eliberat condiționat, ținând cont de vârsta sa și pericolul de a se infecta în penitenciar cu noul coronavirus.

De adata aceasta, bărbatul a fost de acord și aștepta termenul de 28 de zile pentru punerea în aplicare a deciziei de eliberare.

A murit însă cinci zile mai târziu, fără să prezinte simptome.

„Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera”, a mai spus Gautz, potrivit căruia bărbatul a fost depistat pozitivi după ce a murit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel