Un consilier al lui Zelenski, despre războiul declanșat de Rusia: „Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un consilier al lui Zelenski, despre războiul declanșat de Rusia Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă.J
Un consilier al lui Zelenski, despre războiul declanșat de Rusia Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă.J

Consilierul prezidenţial ucrainean Aleksii Arestovici a anunțat când se va termina războiul declanșat de Rusia în Ucraina. „Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă”, a atenționat Arestovici.

„Chiar dacă actualele operaţiuni de luptă active din regiunea Donbas vor fi oprite, aceasta nu va însemna în niciun caz sfârşitul războiului cu Rusia”, a mai adăugat consilierul.

Totodată, armele obţinute de forţele ucrainene ar putea avea „efecte serioase” asupra luptelor la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, a spus, marţi seara, Arestovici, într-un interviu postat pe YouTube.

La rândul său, un alt consilier al preşedintelui ucrainean Zelenski, Mihail Podoliak, a salutat miercuri, 27 aprilie, promisiunile SUA şi ale aliaţilor lor de a trimite arme mai grele Ucrainei, în urma unei conferinţe internaţionale privind furnizarea de arme Kievului care a avut loc la baza aeriană americană din Ramstein, Germania.

„Una dintre cererile ciudate ale Rusiei la începutul războiului a fost „totala demilitarizare” a Ucrainei. După conferinţa epocală de ieri a celor 40 de miniştri ai apărării, am veşti proaste pentru Rusia. Capacitate, viteză, logistică simplificată, o gamă extinsă de arme: Ucraina se întăreşte”, a scris Podoliak pe Twitter.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară specială” pentru „denazificarea” şi „demilitarizarea” ţării vecine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel