Un bărbat, pasager pe osia unei semiremorci, depistat la intrarea în România. Tânărul intenționa să ajungă în Germania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat, pasager pe osia unei semiremorci, depistat la intrarea în România. Tânărul intenționa să ajungă în Germania
Un bărbat, pasager pe osia unei semiremorci, depistat la intrarea în România. Tânărul intenționa să ajungă în Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și  Nădlac II, judeţul Arad, au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, 23 de cetăţeni din Turcia, Siria şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În data de 10.04.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, medicamente veterinare pentru o societate comercială din Marea Britanie.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 22 de cetăţeni din Turcia și Siria.

 

Ansamblu rutier, condus de un cetățean german, verificat în vama Nădlac

 

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde, polițiștii de frontieră arădeni, au efectuat controlul amănunțit unui ansamblu rutier, condus de un cetățean german. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto, pe ruta România – Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, o persoană. La cercetări, oamenii legii au stabilit persoana în cauză este cetățean din Maroc, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în țara noastră 

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

În seara zilei de 7 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român,  la volanul unui autocar ce efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova - Belgia.

 

Autocar, în drum spre Belgia, oprit la frontieră. Ce au găsit polițiștii în podeaua mijlocului de transport

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrători vamali, au descoperit aproximativ 10.000 de ţigarete, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în România, ascunse în podeaua autocarului pe care îl conducea.

În data de 07 aprilie, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean român, în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, conducând un autocar ce efectua o cursă pe relaţia R.Moldova - Belgia.

În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în spatele scaunului şoferului în podeaua autocarului, 9.800 de ţigarete (490 pachete de țigări).

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare totală de 6.958 de lei şi sancţionării contravenţionale a bărbatului cu amendă în valoare de 7.000 de lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel