Un bărbat a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a înjunghiat mortal mama și câinele

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Româncă, ucisă cu sânge rece la o fermă. Poliția caută vinovații, însă pare a fi un mister imposibil de deslușit
Italia. Româncă, ucisă cu sânge rece la o fermă. Poliția caută vinovații, însă pare a fi un mister imposibil de deslușit

Fiul de 36 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a înjunghiat mortal mama în vârstă de 70 de ani și a căutat pe Google "cât timp stai în închisoare dacă tai gâtul cuiva" în timp ce aștepta sosirea poliției.

Un bărbat care și-a înjunghiat mama până la moarte și a căutat pe Google "cât timp în închisoare dacă tai gâtul cuiva" a fost condamnat la închisoare pe viață.

John Cole, în vârstă de 36 de ani, a acționat ca îngrijitor cu normă întreagă pentru mama sa "fragilă" Wendy Cole, în vârstă de 70 de ani, înainte de a o ucide în casa lor, la 10 mai 2021.

Într-un apel tulburător la 999, efectuat la ora 3 dimineața, Cole le-a spus operatorilor că „a făcut o prostie” și a spus: „Mi-am ucis mama și câinele”.

Cole, care s-a predat la secția de poliție locală, a adăugat: „Am înjunghiat-o de mai multe ori, aveam gânduri în cap, îmi spuneau să o fac”.

 

Victima a murit la scurt timp după ce au venit doctorii

 

Poliția a ajuns la casa familiei din March, Cambridgeshire, pentru a găsi un cuțit pătat de sânge în hol și pe Wendy cu răni de cuțit întinsă pe pat, dar încă în viață. Din păcate, ea a murit 30 de minute mai târziu.

În dormitorul lui Cole se afla un laptop pe care era afișată o căutare pe Google pe care scria: "Dacă tai gâtul cuiva, cât timp faci închisoare".

În urma analizei ulterioare a laptopului lui Cole, au fost găsite alte căutări: "cât timp poți primi pentru crimă cu cuțitul" și "dacă înjunghii și tai gâtul cuiva, cât timp pot merge la închisoare".

De asemenea, pe calculator au fost efectuate căutări pe Google cu privire la: "mamă ucisă", "mamă ucisă de fiul său cu un cuțit" și "fiul și-a ucis mama cu un cuțit".

Cole a fost arestat sub suspiciunea de crimă și a fost dus la spitalul Peterborough City Hospital, unde s-a constatat că este apt din punct de vedere medical și a fost externat cu un diagnostic de tulburare de anxietate.

El a fost găsit vinovat de crimă luna trecută, după un proces de șase zile la Peterborough Crown Court.

 

Criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață

 

Ieri, Cole a fost condamnat la închisoare pe viață, cu un termen minim de 11 ani înainte de a fi luat în considerare pentru eliberare.

Detectivii au descoperit că Cole, care locuia cu mama sa de șase ani, ieșea rar din casă și era îngrijorat de deteriorarea stării de sănătate a acesteia.

Anul trecut, el a încercat să contacteze companii de case de îngrijire pentru a o găzdui pe Wendy, dar a spus serviciilor sociale că era deprimat și că era îngrijorat de costuri.

Sora lui Cole a declarat ulterior poliției că locuința familiei era curată, dar că mama ei era "piele și os" și că slăbise foarte mult. Se spune că Wendy era reticentă în a se muta într-o casă de îngrijire.

 

Criminalul avea tulburări de comportament

 

Cu două zile înainte de crimă, Cole a cedat în timp ce făcea cumpărături de alimente și i-a spus unui membru al personalului că mama sa nu mai poate face nimic.

Mai târziu, în aceeași zi, a cedat din nou în timpul unei vizite a surorii sale și a spus că nu poate face față.

O autopsie a concluzionat că Wendy suferise răni prin înjunghiere și tăieturi la nivelul gâtului, dar că murise în urma a trei înjunghieri în piept.

De asemenea, ambele mâini prezentau tăieturi minore, ceea ce sugerează că a încercat să se apere.

Detectivul Rich Stott, de la Unitatea pentru infracțiuni majore (MCU) din Bedfordshire, Cambridgeshire și Hertfordshire, a declarat: "Aceasta a fost o investigație amănunțită și extinsă în circumstanțe teribil de triste și mă bucur că a ajuns la o concluzie.”

„Ceea ce a făcut Cole în acea zi a fost un act de violență brutal și oribil, în urma căruia o femeie care a fost mamă, prietenă și vecină și-a pierdut viața în mod tragic. Gândurile și compasiunea mea sunt alături de familia ei”, a mai adăugat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel