Un bărbat, înarmat cu un cuțit, a atacat mai mulți călători dintr-un tren. A vrut să-i ardă de vii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat, înarmat cu un cuțit, a atacat mai mulți călători dintr-un tren. A vrut să-i ardă de vii
Un bărbat, înarmat cu un cuțit, a atacat mai mulți călători dintr-un tren. A vrut să-i ardă de vii

Un bărbat de 24 de ani îmbrăcat în Joker (personajul din Batman) a atacat, duminică, cu cuțitul pasagerii unui tren din Tokyo, rănind cel puțin 17 persoane, în timp ce multe persoane se duce spre centrul capitalei Japoniei. Totodată, atacatorul, care a fost arestat, a declanșat un incendiu la bord, relatează Reuters.

Poliția l-a arestat pe presupusul atacator la fața locului. Un bărbat în vârstă de 60 de ani era inconștient și în stare critică după ce a fost înjunghiat, în timp ce martorii au mai spus că atacatorul a împrăștiat lichid în tren și dat foc, potrivit presei.

Un videoclip încărcat pe Twitter și difuzat pe NHK a arătat cum mai mulți oameni fugeau dintr-un vagon unde, câteva secunde mai târziu, o mică explozie a provocat un incendiu. Un alt videoclip a arătat pasagerii grăbindu-se să iasă din ferestrele trenului și pe peronul unde trenul făcuse o oprire de urgență.

”Am crezut că este o cascadorie de Halloween", a declarat un martor pentru ziarul Yomiuri, amintindu-și momentul în care a văzut alți pasageri alergând în panică spre vagonul său. „Apoi, am văzut un bărbat mergând pe aici, fluturând încet un cuțit lung". A spus că era sânge pe cuțit. Atacul a avut loc pe linia expres Keio cu destinația Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, în jurul orei 20.00. (1100 GMT), a spus mass-media.

Canalul public de televiziune japonez NHK a menționat cel puțin opt răniți, dintre care unul grav, în timp ce agenția de presă Kyodo a menționat 15 răniți, scrie AFP. Întrebată de AFP, poliția a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a fost imediat disponibilă pentru a comenta. Atacul a avut loc în jurul orei 20:00, ora locală (11:00 GMT), potrivit site-ului companiei, în timp ce secțiile de votare se închideau în țara care a organizat alegeri parlamentare duminică.

 

Nouă răniți, vara trecută, în urma unui atac cu cuțitul într-un tren din Japonia 

 

Nouă persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul într-un tren de navetiști din Tokyo, vineri, iar un suspect a fost arestat la scurt timp după incident după ce a fugit și apoi s-a predat, recunoscând că este făptuitorul, potrivit presei locale, citate de AFP.

Actele violente de acest gen sunt foarte rare în Japonia, iar acest atac are loc deoarece capitala țării este în stare de alertă, ca oraș gazdă a Jocurilor Olimpice. Asaltul a avut loc seara pe un tren de navetiști din Setagaya, un district din vestul Tokyo. O femeie în vârstă de douăzeci de ani a fost grav rănită, potrivit radiodifuziunii publice NHK care citează serviciile de urgență.

Locul în care a fost comis atacul este situat la câțiva kilometri de locul olimpic al competițiilor ecvestre. Compania de trenuri în cauză, Odakyu Electric Railway, a anunțat pe site-ul său că și-a suspendat o parte din serviciu din cauza unui "atac în tren", fără a oferi mai multe detalii. Trenul a fost îndreptat către o oprire de urgență.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost arestat de polițiști după ce a mers la un negustor și i-a spus managerului că el este făptuitorul, relatează presa. Potrivit agenției de știri Kyodo, făptuitorul și-a lăsat cuțitul și un telefon la bordul trenului. Întrebați de AFP, poliția locală și serviciile de urgență au refuzat să comenteze imediat acest caz, scrie hotnews.ro.

Legile japoneze privind armele sunt foarte stricte, dar au fost comise infracțiuni ocazionale cu alte arme. În 2019, un bărbat a ucis două persoane, inclusiv la școală, și a rănit mai mult de zece persoane într-un focar de violență care a vizat copiii care așteptau un autobuz. În 2018, un bărbat a fost arestat în centrul Japoniei după ce a înjunghiat o persoană și a rănit alte două persoane într-un tren.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel