Ucrainenii capturați ar putea fi obligați, de Rusia, să doneze sânge pentru invadatorii răniți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ucrainenii capturați ar putea fi obligați, de Rusia, să doneze sânge pentru invadatorii răniți.
Ucrainenii capturați ar putea fi obligați, de Rusia, să doneze sânge pentru invadatorii răniți.

Duma de Stat a Federației Ruse propune ca militarii ucraineni capturați să fie obligați să doneze sânge pentru invadatorii răniți.

Lyudmila Denisova, comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului, a scris despre acest lucru pe canalul ei Telegram. Denisova notează că practica donării forțate de sânge era comună în lagărele de concentrare naziste. Ea a subliniat că Rusia încalcă drepturile prizonierilor de război, trasmite UNIAN.

„Duma de Stat a Rusiei propune forțarea militarilor ucraineni capturai să doneze sânge pentru invadatorii răniți. Această practică a donării forțate era obișnuită în lagărele de concentrare naziste. Prizonierii supraviețuitori din Buchenwald au povestit că donau sânge pentru soldații Wehrmacht. În același timp, oamenii erau înfometați și forțați să muncească”, a scris Denisova.

Avocatul Poporului a subliniat că Rusia încalcă grav articolul 26 din Convenția de la Geneva privind tratarea prizonierilor de război. „Fac un apel la Comisia ONU pentru Investigarea Încălcărilor Drepturilor Omului în timpul invaziei militare ruse a Ucrainei să ia în considerare aceste fapte de încălcare a drepturilor prizonierilor de război ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, se spune în mesaj.

Reamintim că al șaselea schimb de prizonieri cu Federația Rusă a avut loc cu o zi înainte: 19 ucraineni s-au întors acasă (10 militari și 9 civili). Aproximativ o mie de civili ucraineni, dintre care jumătate femei și 700 de soldați sunt acum în captivitate. Ucraina cere Federației Ruse eliberarea și predarea civililor  fără nicio condiție.

 

Peste 20.000 de civili, uciși în Mariupol, de la începutul războiului. Primar: „Avem o cifră tristă: civilii noștri, femei și copii au murit” 

 

Peste 20.000 de civili au murit la Mariupol de la începutul războiului, declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Peste 100 de mii de oameni rămân încă în orașul asediat de ocupanți ruși.

De la începutul războiului sângeros, declanșat de Rusia, peste 20 de mii de locuitori din Mariupol au murit, a anunțat primarul orașului, Vadim Boycenko,  în emisiunea Ucraina 24. 

„Astăzi avem deja o cifră tristă. peste 20 de mii din populația locală, civilii noștri,  femei și copii, din păcate, au murit”, a spus el. Boycenko a mai subliniat că invadatorii ruși continuă să blocheze evacuarea din oraș. 

"Înțelegem că peste 100.000 de oameni, din păcate, sunt în oraș. Ei cerșesc mântuire. Vreau să subliniez din nou că, timp de două zile, trupele ruse perturbă evacuarea, nu lasă să iasă locuitorii care se adună în locații desemnate pentru evacuare. Sunt hărțuiți", spune primarul.

 

Citeste si:  Flori și jucării, depuse de ucraineni la blocul din Odesa, bombardat de ruși. Kira, de doar de trei luni, a murit lângă mama sa 

 

Astăzi, viceprim-ministrul ucrainean, Irina Vereșciuk, a anunțat că Rusia nu a reușit să confirme încetarea focului. Din această cauză, coridorul umanitar de la Mariupol nu a putut fi redeschis astăzi. 

Peste 20.000 de civili, uciși în Mariupol, de la începutul războiului. Primar: „Avem o cifră tristă: civilii noștri, femei și copii au murit” 

„Nu mai cerem ca ONU să asigure încetarea focului și să deschidă un coridor umanitar din Azovstal și, în general din Mariupol”, a subliniat ea.

Ea a amintit, de asemenea, că rușii preiau autobuzele în care se află locuitorii Mariupolului și le duc în Rusia. Acum aproape 200 de mii de ucraineni, din diferite regiuni ocupate de ruși, au fost deportați cu forța în lagăre de filtrare și muncă.

După cum a scris UNIAN, astăzi, 24 aprilie, ocupanții lansează bombe, bombardează cu artilerie și își  concentrează forțele și echipamentele pentru asaltul asupra uzinei Azovstal Mariupol, unde se află civili și militari.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel