Flori și jucării, depuse de ucraineni la blocul din Odesa, bombardat de ruși. Kira, de doar de trei luni, a murit lângă mama sa 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Flori și jucării, depuse de ucraineni la blocul din Odesa, bombardat de ruși. Kira, de doar de trei luni, a murit lângă mama sa
Flori și jucării, depuse de ucraineni la blocul din Odesa, bombardat de ruși. Kira, de doar de trei luni, a murit lângă mama sa

În Odesa, oamenii aduc flori și jucării la blocul, lovit, ieri, de o rachetă rusească. Kira, în vârstă de trei luni,  mama și bunica ei au murit pe loc, anunță Serghei Bratchuk, speakerul Administrației Militare Regionale Odesa, citat de UNN.

"Oamenii aduc flori și jucării la blocul, care a fost lovit, ieri, de o rachetă.  Locuitorii, care au supraviețuit, încearcă să-și ia lucrurile personale și documentele", a scris Bratchuk pe Telegram. "Încă se lucrează la ridicarea dărâmăturilor", a mai adăugat Bratchuk. 

Potrivit acestuia, explozia a distrus practic apartamentele de la etajul doi până la etajul trei de la o scară. De asemenea, apartamentele situate chiar și la etajul 12 au fost avariate.  

Pe 23 aprilie, invadatorii ruși au bombardat Odesa. Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din regiunea Kiev. 8 civili au fost uciși, printre ei – un bebeluș de 3 luni. Alte 18 persoane au fost rănite. Au fost deschise proceduri penale pentru încălcarea legilor războiului, combinată cu omor cu premeditare.

 

Mama bebelușului, ucis la Odesa, când abia născuse: „Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea”

 

Atacul cu rachete de la Odesa a stârnit un puternic val de emoție, după ce s-a aflat că printre victime se numără un bebeluș de 3 luni. Și președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat furia în conferința de presă pe care a ținut-o într-o stație de metrou din Kiev. Imaginile cu micuța Kira și mama ei, Valeria Glodan, distribuite pe toate rețelele sociale, au devenit un nou simbol al tragediei ucrainene.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria Glodan, mama Kirei, la începutul lunii februarie, pe Instagram, unde a postat și o fotografie cu ea în timpul sarcinii.

Și președintele Volodimir Zelenski a amintit de drama de la Odesa în conferința de presă pe care a ținut-o sâmbătă într-o stație de metrou din Kiev.

 

Zelenski: „Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti împotriva Odesei este teroarea"

 

„Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a spus Zelenski.

Opt persoane au fost ucise şi cel puţin alte 18 rănite în urma unor lovituri cu rachete ruseşti sâmbătă asupra oraşului portuar Odesa, în sudul Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, „şapte rachete au vizat Odesa" sâmbătă, dintre care una „a lovit un imobil de locuit", iar „două au fost doborâte" de sistemul de apărare antiaerian. „Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti împotriva Odesei este teroarea", a acuzat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, lansând un apel să se pună „un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel