Ucraina va introduce restricţii severe între 8-24 ianuarie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
costume_covid
costume_covid

Restricţii severe vor fi introduse în luna ianuarie, în speranţa că va opri răspândirea rapidă a infecţiilor cu noul coronavirus, a anunţat miercuri prim-ministrul Denis Şmigal din Ucraina, citat de Reuters.

Măsurile, care includ închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor, sălilor de sport şi de spectacole, interzicerea adunărilor de masă, vor fi în vigoare între 8 şi 24 ianuarie, a precizat Şmigal într-o reuniune de guvern televizată. 'Ucraina va introduce restricţii de carantină întărite, să le numim ''vacanţa de iarnă pentru siguranţă''', a adăugat el, precizând că scopul este 'prevenirea unui nou val puternic al bolii, care s-ar putea întâmpla după sărbătorile de Anul Nou'.

Guvernul de la Kiev a impus luna trecută un lockdown la sfârşiturile de săptămână, cu închiderea sau limitarea funcţionării majorităţii serviciilor, cu excepţia celor esenţiale - magazine alimentare, farmacii, spitale şi transport public. Restricţiile au fost ridicate pe 2 decembrie.  Ministrul sănătăţii Maksim Stepanov a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost raportate 12.585 de cazuri noi de infectare şi 276 de decese, depăşindu-se recordul negativ (257) din noiembrie. Bilanţul de până acum al infectărilor a ajuns la 845.343, iar cel al deceselor la 14.204.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel